Szem előtt tartva. Borsodra figyel jövőre a kosárvilág
IZMIR, TURKIYE - AUGUST 13: Carolina Silva (L) of Portugal and Iida Riihela (R) of Finland compete during the FIBA U16 Women's European Championship match between Finland and Portugal at Karsiyaka Arena in Izmir, Turkiye on August 13, 2023. Mahmut Serdar Alakus / Anadolu Agency (Photo by Mahmut Serdar Alakus / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP)

.

 

A portugál Carolina Silva (b) és a finn Iida Riihela jR) versenyez a FIBA U16-os női Európa-bajnokság Finnország–Portugália mérkőzésén Izmírben
Fotó: Anadolu Agency via AFP/Mahmut Serdar Alakus

A szövetség (MLOSZ) honlapjának tájékoztatása szerint a korosztályos Eb-re 2024. augusztus 16. és 24. között kerül sor. Bodnár Péter, az MKOSZ főtitkára közölte, Miskolc, Sopron és Pécs is jelentkezett a házigazda szerepére. „A szövetség vezetése úgy döntött, hogy a kosárlabdasport népszerűsítését szem előtt tartva a kelet-magyarországi régió ismét kapja meg az esélyt korosztályos világverseny megrendezésére. Különös tekintettel arra, hogy Miskolcon már több mint tíz éve nem rendeztünk hasonló nagy eseményt” – fejtette ki.