Antall gyereke. Tízmilliók utazásra, félmilliós megbízás a feleség cégének: itt az Antall József Tudásközpont átvilágítási jelentése

 Itt az Átlátszó heti hírlevele

A Kúrián is nyertünk a Miniszterelnökség ellen az Antall József Tudásközpont átvilágításának ügyében. Bemutattuk, hogyan exportálják Amerikába az orbánizmust közpénzből. Emellett írtunk még a gödi akkugyárról, a frissen létrehozott Szuverenitásvédelmi Hivatalról, és sok másról is.

Kövess minket Facebookon! Kövess minket Facebookon!
Twitteren is ott vagyunk! Twitteren is ott vagyunk!
Instán is posztolunk! Instán is posztolunk!
Videóink a YouTube-on Videóink a YouTube-on

Tízmilliók utazásra, félmilliós megbízás a feleség cégének: itt az Antall József Tudásközpont átvilágítási jelentése

Az első- és másodfok után a Kúrián is megnyertük azt a pert, amit az Antall József Tudásközpont átvilágítási jelentéséért indítottunk 2022 elején a Miniszterelnökség ellen. A kúriai döntést követően a tárca most végre megküldte a dokumentumot, ami alapján megszüntették az intézmény állami támogatását. A végsőkig titkolni kívánt anyagban horribilis utazási és szállásköltségek szerepelnek, valamint egy szerződés azzal a céggel, melyben tulajdonos volt a tudásközpont vezetőjének, Antall Péternek a felesége.

Közérdekű alapítványon keresztül exportálják Amerikába az orbánizmust

Miközben Magyarországon külföldi beavatkozástól tart és szuverenitásvédelmi törvényt hozott, az amerikai jobboldalon hálózatot épít az Orbán-kormány a magyar adófizetők pénzéből. Ennek egyik fő eszköze a Danube Institute, ami az elmúlt évben milliókat fizetett ki amerikai közszereplőknek. Az Átlátszó megszerezte az állami hátterű agytröszt egyes szerződéseit, amelyek alapján a szervezet és amerikai vendégkutatóinak tevékenysége a tengerentúlon a be nem jelentett lobbizás fogalmát is kimerítheti, ugyanis az intézet egyes partnerei kifejezetten azért kaptak pénzt, hogy az amerikai médiában helyezzenek el a magyar kormánynak tetsző cikkeket, és követendő példaként állítsák az Orbán-kormány intézkedéseit az amerikai jobboldal elé.

Az elmúlt héten ezen kívül többek között:

Segítsd a munkánkat, legyél a háttérhatalmunk!

Ha még mindig olvasnál: