Az ISZOMM nem kíván belebonyolódni abba a parasztvakításos huzavonába…

Örülünk, Miniszterelnök Úr!

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom örömmel nyugtázza, hogy Orbán Viktor akár az ISZOMM sürgetésére, akár saját magától tért józanabb belátásra, és immár a sokadik – úgymond –  belengetett vétójától elállva megragadott egy látszat-kompromisszumot, s (szó szerint!) kimenekült a készülődő, csúfos leshelyzetéből. E felesleges cirkusz következményeinek sorában előkelő helyet foglal el az a tény, hogy mától kezdve az esetleges majdani magyar vétófenyegetések a súlytalanság állapotába fognak szorulni. 

Az ISZOMM az ukrajnai háború első pillanatától kezdve tűzszünetet és békét szorgalmaz, konkrétan egy lehetséges európai béketerv mentén. Az EU ugyanis nem hagyhat magára egy európai országot, amikor külső agresszió éri. Ennek fényében a megtámadott Ukrajna és a súlyosan veszélyeztetett Moldova számára egy rendkívüli, erős perspektíva megadása fontos eleme lehet a kívánatos európai béketervnek, s világos jelzés az agresszor felé, hogy az EU valamennyi európai ország számára nyitott, ám a belépés feltételeinek elfogadásán, illetve az európai jogrend alkalmazásán túl nincsenek egyéb szempontjai, s ilyeneket másoknak sem enged.

Az ISZOMM nem kíván belebonyolódni abba a parasztvakításos huzavonába, ami a magyar miniszterelnök hazug hisztériáitól az üres kezes önmegadásáig terjed, s abba sem, hogy még ki mindenki mi mindent gondolna ebbe a helyzetbe belemagyarázni. A Párt örül Orbán Viktor bedobott törölközőjének, azonban egy magyar hazafi fejével és szívével senki nem örülhet annak, amikor egy óriásra fújt magyar miniszterelnöki árnyék mögül egy ráncos törpe mászik elő.

ISZOMM Elnökség