Skip to content

Reinhold Messner. A hegymászólegenda számvetést végzett egy posztjában, mintha már búcsúzna

Reinhold Messner. A hegymászólegenda számvetést végzett egy posztjában, mintha már búcsúzna

Reinhold Messner a frászt hozta a rajongókra

 

A hegymászólegenda számvetést végzett egy posztjában, mintha már búcsúzna.

Közeledem a véghez, ez az igazság. De tiszta lelkiismerettel távozom, abban a tudatban, hogy jó ember voltam, a legjobbat adtam, szerető apa, jó barát és jó testvér voltam – ezzel a búcsú hangulatát keltő poszttal jelentkezett az Instagramon az olasz hegymászólegenda, Reinhold Messner, majd azzal folytatta, hogy itt az ideje, hogy megélje utolsó álmait, és szeresse még azokat az embereket, akik a legtöbbet jelentik számára.

Messner már 79 éves, így a rajongói elkezdtek amiatt aggódni, hogy már az élettől búcsúzik ebben a posztban.

A tisztázás végett az újságírók felhívták telefonon Messnert, aki gyorsan igyekezett biztosítani a rajongóit: „Jól vagyok, remekül, csak már nem vagyok húszéves. De már hatvan sem.” Azt is elmondta, hogy éppen Indiába készül, az év hátralévő részét ott tölti majd.

„Elfogadom a tényt, hogy a véghez közeledem. Nem teszek úgy, mintha a valós tényeket nem venném észre. De ez nem azt jelenti, hogy ne lennének ötleteim és terveim” – tette hozzá.

Messner azzal vált legendává, hogy ő volt az első hegymászó, aki oxigénpalack nélkül ment fel a Mount Everestre, illetve az összes 8 ezer méter fölötti hegycsúcsot megmászta.

Nemrég azzal vádolták meg, hogy az Annapurna csúcsára 1985-ben nem is jutott fel, ezért elvették tőle a Guinness-rekordot, holott az amerikai Ed Viesturs, akire azonban rá akarják testálni a rekordot, azt mondta, szerinte Messner volt az első. Az erről szóló anyagunkat itt olvashatja:

Magyarországon járt az ember, aki lelőtte a jetit

Először mászta meg oxigénpalack nélkül az Everestet, majd először mászta meg egyedül is, és még mindig csak 40 éves volt. Aztán átszelte a Déli-sarkot, átkelt homoksivatagon, megfejtette a jeti titkát, és miután 72 évesen még fiatal, új kihívásokat keres. A világhírű hegymászó, Reinhold Messner először tartott előadást Magyarországon, beültünk meghallgatni.

Elolvasom a cikket itt: hvg.hu >



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük