Mokrai megmondta. Egy napig se élt Veres Pál 2024-es költségvetése

Közlemény
Elhamarkodott volt Miskolc önkormányzatának december 14-ei közgyűlésén Miskolc 2024-es költségvetésének előterjesztése és megszavazása. December 14 -én este ugyanis nyilvánosságra került: a Fidesz-kormányzat nem hagyta jóvá Miskolc hitelfelvételi kérelmét a jövő évre.
A Demokratikus Koalíció előzetesen és a szavazás alkalmával is azt képviselte: elhamarkodott, elsietett a város egész jövő évére ható döntést ilyen hirtelenjében elfogadni. Jelen esetben nem megvárva olyan határozatokat, amelyektől is függ Miskolc jövő évi gazdálkodása.
A Demokratikus Koalíció arra kéri Veres Pált, hogy kezdje meg Miskolc 2024-es költségvetésnek az átdolgozását időt hagyva a teljes körű egyeztetésre, módosító javaslatokra, és utána hívjon össze rendkívüli közgyűlést.
A DK a nem fideszes vezetésű önkormányzatok büntetésének és egyben elfogadhatatlannak tekinti a Fidesz-kormány hozzáállását, mivel a nyíltan fideszes vezetésű városok hitelfelvételét támogatta a kormányzat, míg másokét nem. Városunkon az sem segített, hogy Veres Pál a Fidesz kezére játszotta a miskolciak vizét, és karácsonyi ajándékként 640 millió forintos önkormányzati ingatlanvagyont adott át Csöbör Katalinnak.
A Demokratikus Koalíció arra kéri Veres Pált, hogy a jövőben felelős döntéseket hozzon, és ne vezesse félre a miskolciakat. A 2024-es Veres Pál által beterjesztett költségvetés ugyanis olyan látszatot keltett, hogy minden nagyon szép, minden nagyon jó, Veres Pál mindennel nagyon meg van elégedve. Eközben pedig a kialakult helyzet azt mutatja: megfontoltan, körültekintően kell felhasználni a rendelkezésre álló forrásokat úgy, hogy az a miskolci emberek jólétét szolgálja.
A DK úgy látja, Miskolcnak változásra van szüksége. Olyan városvezetésre, amely nem a Fidesz kesztyűbábja, ahol felelősen, átgondoltan, megfontoltan születnek a város jólétét szolgáló döntések.

Demokratikus Koalíció, Miskolc