„Veres Pál újraválasztására az esély szinte nulla”

Veres Pál a miskolci önkormányzati képviselők minapi közgyűlési ülésén a város költségvetéséről azt mondta, „Erőnk és kitartásunk van, mert egy olyan munka kezdete ez, amit talán nem mi fogunk befejezni”. Nem tervez hosszútávra a polgármester? Az általunk megkérdezett elemző szerint a jelenlegi polgármester érezheti a vesztét, a DK pedig megpuccsolná az ellenzéket.

Múlt hét csütörtökön elfogadta a miskolci közgyűlés a város 2024. évre szóló költségvetését. Azt a büdzsét, amelyről Veres PálMiskolc polgármestere a szavazás előtt úgy fogalmazott: „Olyan költségvetés készül, amely hosszú évekre megalapozhatja a stabil működést. Erőnk és kitartásunk van, mert egy olyan munka kezdete ez, amit talán nem mi fogunk befejezni”. Az ügy pikantériája, hogy a várost irányító Velünk a Város frakció tagjai közt nem volt egyetértés a költségvetés elfogadása kapcsán, mivel a helyi Demokratikus Koalíció (DK) képviselői nem nyomtak gombot a költségvetés szavazásakor. A balliberális pártoknak, így a szélsőjobboldali Mi Hazánk szavazata kellett ahhoz, hogy elfogadják a javaslatot.

A DK bedarálna mindenkit

Ahol Gyurcsányék érzik a fennálló balliberális koalíció instabilitását, ott a saját pártkatonáikat fogják elindítani

 

A polgármester kijelentéséről és a helyi DK „puccskísérletéről” Nagy Ervin, a XXI. század elemzője nyilatkozott a boon.hu-nal