A kínai Tesla jön Szegedre pekingi hátszéllel

A magyar állam direkt támogatást is ad a projekthez (mint „munkahelyteremtési támogatást”), ennek mértéke egyelőre nem ismert, Szijjártó Péter azt mondta, akkor fogják elárulni, ha az Európai Bizottság rábólintott. Biztos, hogy nem csekély összegről van szó, a korábbi tapasztalatok alapján a teljes beruházási érték 10 százalékánál nagyobb lesz, biztosan több tízmilliárd forintos summa.

Fotó: BYD girl

Borítékolható, hogy összességében (infrastruktúrafejlesztéseket, direkt támogatást, esetleges adókedvezményeket figyelembe véve) a beruházás több, mint 100 milliárd forintjába fog kerülni a magyar adófizetőknek.

Vendégmunkások talán nem, de munkás vendégek biztosan lesznek

Orbán Viktor évi egy szem nemzetközi sajtótájékoztatója (Kormányinfója) épp a bejelentés elé esett, itt – még feltételes módban – azt mondta, hogy szeged környékén rendelkezésre áll a szükséges munkaerő, a BYD gyárban nem lesz szükség vendégmunkások foglalkoztatására.

 

Orbán Viktor a kormányinfón
© Túry Gergely

Ez egészen biztosan nem igaz, legalábbis feltételezve, hogy minisztere, Szijjártó Péter igazat mondott a több ezer új munkahely létrehozásáról. Esetleg annyiban, hogy a BYD majd a vállalatcsoporton belül oldja meg a szegedi gyár munkaerőigényének kielégítését, magyarán nem Fülöp-szigeteki vendégmunkások fognak a sorok mellett robotolni, hanem a kínai anyacégtől érkezett, cégen belüli munkavállalók. Az teljesen biztos, hogy nemhogy Szeged környékén, de a teljes magyar munkaerőpiacon nem lófrál több ezer fő szabad autóipari munkaerő. Se alacsonyan, se magasan képzett, de még betanított (betanítható) munkás sem.https://hvg.hu/kkv/20231222_A_kinai_Tesla_jon_Szegedre_pekingi_hatszellel