Lecsúszott Veres őt követi az ötödik és a hatodik helyen a pornómilliárdos Gattyán

Forbes: egy év kihagyás után ismét Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar

SZAJKI BÁLINT / 24.HU

Közzétette év végi listáját az ötven leggazdagabb magyarról a Forbes.

Tavaly megtört Mészáros Lőrinc egyeduralma: a közpénz milliárdos négy év után az első helyről egészen a dobogó harmadik fokáig esett vissza. Idén helyreállt a világrendje: Mészáros egy év kihagyás után újból az első helyen szerepel. A kormánypárti üzletember, aki legutóbb egy boszniai cementgyárral gyarapodott, becsült vagyona egy év alatt 150 milliárd forinttal nőtt összesen 591,3 milliárd forintra.

573,7 milliárd forintos becsült vagyonnal Csányi Sándor OTP-vezér lett az ezüstérmes, őt követi a harmadik helyen Felcsuti Zsolt, az MPF Holding tulajdonosa, 442,9 milliárd forintos becsült vagyonnal.

A dobogóról épphogy lecsúszott Veres Tibor a maga 438,2 milliárd forintos vagyonával, őt követi az ötödik és a hatodik helyen a pornómilliárdos Gattyán György (424,8 milliárd forint) és a Mészáros mögött kettes számú tenderbajnokPesty László nemeziseSzijj László (281,3 milliárd forint).

Idén először szerepel az ötvenes listán Orbán Viktor veje, Tiborcz István is, aki 75,3 milliárd forintos becsült vagyonával a 27. helyre fért fel. A Tiborcczal gyakran üzletelő Jellinek Dániel 249,5 milliárd forintos becsült vagyonnal a hetedik helyen zárt.

Először szerepel a Forbes milliárdoslistáján Matolcsy György jegybankelnök fia, Matolcsy Ádám barátja, Száraz István (125,7 milliárd forint) is.

A kormányzati propaganda első számú ügynökségét tulajdonló Balásy Gyula, a 4iG Nyrt. tulajdonosa, Jászai Gellért és a Terror Háza Múzeum főigazgatója, a Fidesz főideológusa, Schmidt Mária is ott van a legvagyonosabbak között.

A teljest lista a Forbes januári lapszámában jelenik majd meg.