Skip to content

Annyira fogyatkoznak a hívek, hogy már 20 millió forintért is vehetünk templomot

Annyira fogyatkoznak a hívek, hogy már 20 millió forintért is vehetünk templomot

Nem minden üres templom eladó azonban, néha egy egészen különleges jogi probléma akadályozza az értékesítéseket.

Annyira fogyatkoznak a hívek, hogy már 20 millió forintért is vehetünk templomot Skóciában – derül ki a skót református egyház honlapjáról, ahol közel 30 templomot és megannyi másik egyházi tulajdonban lévő ingatlant árulnak éppen.

Fotó. Miskolc archív

Az eladó templomok száma – ahogyan arra vonatkozó írásában a Guardian is rámutat – elsősorban a hívők számának drámai megcsappanása okán indult növekedésnek. Az üresen álló, kihasználatlan ingatlan meg köztudottan viszi a pénzt. A cikkből az is kiderül, hogy a jelenlegi helyzet nem a mélypont, csupán a folyamat egy állomáshelye, mivel az elkövetkezendő öt éven belül az egyház több száz templomtól tervez megszabadulni.

St. Columbia templom Glasgowban, a licitminimum nem nyilvános
© https://www.churchofscotland.org.uk

Ráadásul nemcsak a hívőkkel van gond, hanem a lelkészek utánpótlásával is, mivel a jelenlegi állomány erősen öregedőfélben van, míg a fiatalok nagyon nem kapkodnak a vallásban rejlő karrierlehetőségek után. A jelenség tömeges jellegét jól mutatja, hogy már 50 ezer fonttal (kb. 20 millió forint) licitálhatunk eladó templomra az egyház honlapján, miközben a skóciai ingatlanok idei átlagára olyan 216 ezer font körül mozgott (95 millió forint).https://hvg.hu/gazdasag/20231228_Skocia_templomok_eladas

 



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



3 Comments

  1. Névtelen
    2023.12.29. 22:38

    Benéztek az Arabok is Miskolcra. Megjöttek Orbán vendégmunkásai?

    1
    1
  2. Névtelen
    2023.12.29. 22:39

    Miskolcról ha mindenki elmenne akkor se lenne szellemváros mert Orbán a vendégmunkásaival pótolná a lakosságot.

  3. Névtelen
    2023.12.30. 15:57

    Pedig nem a ház a fontos, ahol a jóemberek összegyűlhetnek, hanem az, miről hazudnak. Ha elmondanák az igazat, maradhatnak a templomok történelmi templomokként, feljegyezve rá minden főszereplő neve.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük