Elismerte a MÁV

„A 94-es számú, Sajóecseg–Tornanádaska vonal 60 km/órás pályasebességű, azonban a pálya állapota miatt több szakaszon sebességkorlátozást kellett bevezetni a biztonság érdekében. A menetrend szerkesztésekor ezeket figyelembe kellett venni, így növekedett a vonatok menetideje.

A biztonságos közlekedés érdekében a szükséges karbantartásokat, javításokat a vasúttársaság elvégzi” – írta a társaság kommunikációs igazgatósága a boon.hu-nak

„A MÁV-VOLÁN-csoport célja is a gyors, kiszámítható közlekedés biztosítása. A sebesség korlátozására – és ezáltal a menetidő esetenkénti meghosszabbodására – sosem önkényesen, hanem mindig kényszerből kerül sor. A lassújelek – a vasúti sebességkorlátozások – oka az, hogy az utasbiztonságot még a menetrendi szempontokért sem áldozhatjuk fel. Azokon a pályaszakaszokon, ahol – forrás- és kapacitás hiányában – belátható időben belül nem tudunk olyan infrastruktúra fejlesztéseket végrehajtani, kénytelenek vagyunk csökkenteni a sebességet, hogy a vasút továbbra is az ország legbiztonságosabb közlekedési módja maradhasson.

Sajnos a vonal felújításához jelenleg nem áll rendelkezésre forrás, így 5 éves távlatban a menetidő csökkentésére nincs reális esély”