Kormolnak.  Szart sem ér az Észak-Korea lőszer de az irániak sem hasítanak

Az ukrajnai patthelyzet nyomán óriási mértékben megnőtt az orosz hadsereg lőszerigénye, amivel a hadiipar egyelőre még nem vette fel a lépést, noha a Kreml erőlteti a termelés bővítését.

Az Ukrajnában harcoló orosz tüzérek arra panaszkodnak, hogy nagyon rossz minőségűek azok a lövedékek, amelyeket Észak-Korea 2023-ban kezdett szállítani – számol be az Euronews. A háborús bloggerek felháborítónak tartják, hogy a lövedékekbe töltött lőpor minősége és mennyisége kritikán aluli. Emiatt a lövedékeket csak olyan helyzetekben lehet  használni, ahol a pontosság, és a csőből való kilépés sebessége nem fontos, mert  legfeljebb random zárótűzre alkalmasak, ahol a pontos célzás kevésbé szempont.

A szakértők számára felfoghatatlan, hogy a klasszisokkal jobb orosz gyártmányok helyett mi szükség van ezekre az ócskaságokra,

amiket rettegve lőnek ki az orosz tüzérek. Ám az ukrajnai patthelyzet nyomán óriási mértékben megnőtt az orosz hadsereg lőszerigénye, amivel a hadiipar egyelőre még nem vette fel a lépést, noha a Kreml erőlteti a termelés bővítését.

Az iráni lövedékekkel is van baj, de jóval kevesebb. Ezek vaskos koromnyomokat hagynak maguk után, és emiatt az újratöltési és a tisztítási folyamat túl hosszú. Viszont elég jól és pontosan repülnek.