Skip to content

Deszkák zuhantak az épülő Nemzeti Összetartozás Hídjáról egy családi házra

Deszkák zuhantak az épülő Nemzeti Összetartozás Hídjáról egy családi házra
SATORALJAUJHELY, HUNGARY - DECEMBER 15: Attila Kecskes, head of the building site, carries out a general inspection of the building process of the world's longest two-way suspension bridge, which is expected to be officially opened to the public around April-May 2024, in Satoraljaujhely, Hungary on December 15, 2023. The nearly 800-meter-long structure connects the two points of the city, Var-Hill and Szar-Hill, at a height of 80 meters. The bridge, which will have a glass floor in the central part, is being built as part of the Tokaj-Zemplen Development Programme, with a budget of £9.3 million (HUF 4 billion). The walkway will have a width of 1.2m and descend by 27m at its lowest point, resulting in a 15% steepness at its most extreme. The design of bridge prioritizes minimal physical impact on the landscape, eliminating the need for large pylons. Additionally, the footpath has been crafted to seamlessly blend into the silhouettes of the surrounding mountains. The new pedestrian bridge will later become part of the Zemplen Adventure Park, a fully municipal project. (Photo by Robert Nemeti/Anadolu via Getty Images)

Az épület fakerítése széttört, az eresz megrongálódott és több tetőcserepet is ki kell cserélni a sátoraljaújhelyi családi házon.

Deszkák zuhantak az épülő Nemzeti Összetartozás Hídjáról egy családi házra Sátoraljaújhelyen hétfőn, írja az rtl.hu. A viharos szél megbontotta a járófelület szereléséhez használt deszkázatot a hídon. A ház fakerítése széttört, az eresz megrongálódott és több tetőcserepet is ki kell cserélni. A házban lakó kétgyerekes család átmenetileg a nagyszülőkhöz költözött.

A 4 milliárd forintból megvalósuló „Nemzeti Összetartozás Hídja” két hegy között épül, idén adják át. A 700 méter hosszú, 80 méter magasan húzódó híd az építtetők szerint a világ leghosszabb függőhídja lesz. Alatta több százan élnek családi házakban. A megrongálódott ház tulajdnonosa, Balogh Márió szerint hiába jelezték a történteket, eddig sem a kivitelező, sem a város nem kereste őket az ügyben.

Az RTL Híradó megkeresésére a fő kivitelező, a Graboplan Kft-t ügyvezetője azt írta: „az építési területet 2023 végén átadták a híd szerkezetépítési munkáit teljes felelősségi körben végző sátoraljaújhelyi kivitelező vállalat részére.” Varga Tamás hozzátette:

sajnálattal értesültek az esetről, a helyreállítást a helyi vállalkozás felelősségbiztosítója bevonásával megkezdték.

Hogy mikor és hogyan kártalanítják a családot, azt nem közölték.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Egy hozzászólás

  1. Névtelen
    2024.01.15. 12:59

    igen, fejtegette is a tulajdonos, hogy micsoda, több milliós nem vagyoni jellegű kér érte őket ezzel . . .
    Jólesne Neki pár 10 millió ezen a jogcímen, mert azóta rettegés az Ő és kis családja élete . . .

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük