Skip to content

Önkéntes nőgyógyászként praktizál Geréb Ágnes egy hajléktalanszállón

Önkéntes nőgyógyászként praktizál Geréb Ágnes egy hajléktalanszállón

A korábban jogerősen két év fogházra ítélt szülész-nőgyógyásznak ugyan a köztársasági elnöki kegyelemnek köszönhetően nem kellett börtönbe vonulnia, ám a foglalkozástól való eltiltását nem bírálta felül Áder János, de ez a tiltás is hatályát vesztette 2021 elején.

„Egyelőre önkéntes nőgyógyászként kezdek dolgozni a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei hajléktalan szállójában” – jelentette be Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász a Facebook oldalán még a tavalyi év végén.

A korábban jogerősen két év fogházra ítélt szülész-nőgyógyásznak ugyan a köztársasági elnöki kegyelemnek köszönhetően nem kellett börtönbe vonulnia, ám a foglalkozástól való eltiltását nem bírálta felül Áder János, de ez a tiltás is hatályát vesztette 2021 elején. Ennek ellenére azonban a szülész-nőgyógyászi és a független bábai engedélyét is csak 2023 december 20-án kapta vissza.Geréb Ágnes ellen otthonszülési ügyek miatt emeltek vádat. Az egyik esetben ikerszülésben az egyik gyermek holtan jött világra, a másikban pedig a gyermek maradandó egészségkárosodást szenvedett, és fél évvel később meghalt.

Gerébet jogerősen két év fogházra ítélték, és tíz évre eltiltották a szülész-nőgyógyász orvosi és a szülésznői foglalkozástól. Az ügyével foglalkozó dossziét itt találja.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük