Csütörtökön jöhet a meleg

Csütörtökön jöhet a meleg.

Az Időkép előrejelzése szerint szerda délutánra egyre nagyobb területen eshet, a Duna mentén és a középső tájakon gyenge ónos eső, északon pedig átmeneti havazást követően tartósan ónos eső eshet. Délután -1 és +9 fok között várható a csúcshőmérséklet.

HungaroMet egyes fokozatú, citromsárga riasztást adott ki ónos eső miatt több közép- és északkelet-magyarországi járásra, így a fővárosra is. A riasztás a veszprémi, várpalotai és zirci járást is érinti. Emellett kettes fokozatú, narancssárga riasztás van érvényben valamennyi északi és északkeleti járásra ónos eső miatt.

Narancssárga figyelmeztetést is adtak ki négy vármegyére (Pest, Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj Zemplén), valamint citromsárga figyelmeztetést Komárom-Esztergom, Veszprém és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyére. Valamennyit ónos eső miatt adtak ki. Korábban három megyében másodfokú, kilencben pedig elsőfokú figyelmeztetés volt érvényben.

Az Útinform tájékoztatása szerint gyorsforgalmi, valamint a fő- és mellékutak burkolata a síkosságmentesítés hatására túlnyomórészt sónedvesek, a csapadékkal érintett területeken vizes-nedvesek lehetnek. A látási viszonyok mindenütt jók. Általában gyenge a légmozgás, de Hódmezővásárhely környékén élénk (30-39 km/h) délkeleti szél fúj.