Gyerekrajz jellegű, helyenként szinte ákombákomnak nevezhető megjelenítése méltatlan. Ezek mennek
 
A POKOLBA VEZETŐ ÚT IS JÓSZÁNDÉKKAL VAN KIKÖVEZVE ?
( The road to Hell is paved with good intentions)
– Örülnöm kéne, mert egy fontos, valamikor Miskolc szimbólumának is számító , de elpusztított Szeghalmy Bálint alkotta épület kapott emlékhelyet egy kisded méretű bronz „makett” formájában Miskolcon, az Avas domb tetején.
– Komoly politikusok és városvezetők szenteltek időt személyes jelenlétükkel az ünnepi eseménynek .
– A beszámolót olvasva azonban lefagyott a mosoly az arcomról . Az avatón , a „makettről” készült fotókon több furcsaságot is felfedeztem, ami építészként és művészetkedvelő emberként is megdöbbentett;
1. Szakmailag nem nevezhető makettnak, hiszen szemmel láthatóan nem léptékhelyes.
2. Önmagán belül is különféle aránytalanságot mutat
3. Az eredeti épület karcsú tornya a „másolaton” vaskosra, tömzsire sikerült
4. Hiányzik a torony tetejéről a csillag
5. Az eredeti, kecses torony egy karakteres, az épület szépségéhez hozzájáruló „szoknyával” rendelkezett, ami a mostani kis(mostoha)testvérnél szinte teljesen hiányzik
6. Szintén lemaradt a torony oldalain valaha díszlő háromszögletű ablakok
7. A kilátó szint homlokzati felületeinek karakterét a farkasfogúra fűrészelt deszkaburkolat végek csipkézettsége és a könyökfákkal kialakított , romantikus hangulatú nyílások adták. Ezek is teljesen hiányoznak.
8. Az épület arányai abszolút eltérnek az eredeti toronyétól, aminek a lényegét , szépségét pontosan eszek a térbeli viszonyok, méretek adták !
9. A „szobor” kidolgozottsága, a homlokzati nyílások gyerekrajz jellegű, helyenként szinte ákombákomnak nevezhető megjelenítése méltatlan mind az megemlékezés emelkedettségéhez, az emlékhely létesítési szándékához, mind Szeghalmy Bálint eredeti művéhez !
Mindezt nemcsak építészként , Szeghalmy Bálintot példakéképként is tisztelő tervezőként tartottam fontosnak elmondani, hanem szeretném felhívni a figyelmet a valóságot jelentős mértékben eltorzító , ismeretterjesztési és művészetre nevelő célzattal is létrehozott (turisztikai látványosság ) kompozíció -szerintem- súlyos tévedéseire, hibáira. A bronz hagyja magát , a plasztika javítható….