Színesítené a képet, ha megnéznénk, az ingyen oktatók közül hány százalék él családi házban. A nap
Azért nem zárjuk ki azt a lehetőséget sem, hogy nem a fene nagy elhivatottság adja a motivációt, hanem mert olyan jól fizették évtizedeken át, hogy egy panelben húzza meg magát nyugdíjasként, és a szellemi eltunyulás ellen védekezik.
Mindenesetre színesítené a képet, ha megnéznénk, az ingyen oktatók közül hány százalék él családi házban.
A fene nagy minőségi oktatást is elképzelhetjük, ha megnézzük 1-1 kurzus tárgyainak előadóit. Vannak a “polihisztorok”, akik számos tantárgyat jegyeznek, aztán bezavarnak valakit megtartani az órákat, és vannak a gályázók, akik nem az akadémia előszobájában várakoznak, csak doktorandusz hallgatók, tanársegédek, vagy a tanársegédségből kiöregedett, de szakmailag fejlődésre képtelen megtévesztő elnevezésű mesteroktatók.
Ez olyasmi, mint amikor a főtörzsőrmesteri rendfokozatban megrekedtek kedvéért a hetvenes években bevezették a zászlóst.
Képzelhetjük tehát, mekkorát dob az oktatás minőségén az ilyen kamu fokozatok bevezetése. A plebs persze megeszi ezeket a politikai sakkhúzásokat, és tájékozatlansága okán valami “mester” szintű “oktatót” képzel el a cím mögött.