Dayka.  Valakinek egy újabb bosszúja a miskolciak ellen. Ezek mennek
Csak én érzem úgy, hogy a Városház tér-Szent István tér, Dayka Gábor utca környéken lezajlott giga beruházással nagyon elrontottak valamit? Aki arra jár délután 4 körül, az kénytelen tapasztalni, hogy nagy butaság egy belvárosból kivezető kétsávos utat egysávosra szűkíteni, majd rosszul beállított közlekedési lámpákkal még tovább növelni a dugót.
A zsúfolt belvárosból (Miskolc kissé szerencsétlen városszerkezete miatt) amúgy is nehéz kijutni (reggel pedig bejutni), nem kellett volna ezt tovább fokozni. Természtesen adta volna magát a lehetőség, hogy az Uitz Béla u. kifelé tartó két sávját egy enyhe dupla kanyarral rávezessék a kifelé egyirányúsított, szintén kétsávos Petőfi utcára, így könnyen kiömlött volna arra, a most ott dugóban álldogáló autók tömege.
De hogy tovább rontsák a helyzetet, a Dayka Gábor utcára kiforduló tömeg előtti két sáv megint csak egyre szűkül, mert vagy egyenesen, vagy balra lehet haladni. Az, hogy a 20 méter utáni következő lámpánál a Hunyadi utcán miért nem lehet balra fordulni (ez is segíthetne a Diósgyőr felé utazók tömegén) az rejtély, vagy valakinek egy újabb bosszúja a miskolciak ellen.
De a rend őrei szerencsére a helyükön vannak.!!! Most jöttem át ezen a kritikus területen, délután 4.35-kor, és visszanézve a Petőfi Sándor utcára, láttam, hogy két láthatósági mellényes hatósági személy őrzi a teljesen üres utcaszakaszt, gondolom hogy büntessnek, ha valaki kínjában bemerészkedik a tilosba, a Rácz György utca felől.
Holott, ha komolyan gondolnák a segítséget, pont erre kellene irányítani a dugóban álló autók leglább egy részét. Persze nem így van kitalálva, hadd legyen nehéz és lassú.