Skip to content

Gépjárműadomány a Spanyol Vöröskereszttől

Gépjárműadomány a Spanyol Vöröskereszttől

Az orosz-ukrán fegyveres konfliktus elől menekülők egészségügyi ellátásában a kezdetektől részt vett a Magyar Vöröskereszt. A humanitárius szervezet nemzetközi segítségkérésére válaszul 2022. március 27-én megérkezett hazánkba a Spanyol Vöröskereszt veszélyhelyzeti egészségügyi csapata, amelynek tagjai szaktudásukkal és több éves tapasztalatukkal támogatták a Magyar Vöröskereszt egészségügyi tevékenységét, továbbá a spanyol szervezet eszközökkel is hozzájárult a hatékonyabb működéshez.  A Magyar Vöröskereszt a spanyol nemzeti társaság nagyértékű gyógyszer- és eszközadományának köszönhetően fejleszthette, illetve fejlesztheti tovább a veszélyhelyzeti egészségügyi kapacitásait. Ennek részeként október 4-én egy multifunkciós gépjármű érkezett Budapestre, amely felszerelésével együtt a Magyar Vöröskereszt H-HERO veszélyhelyzeti egészségügyi egységének munkáját fogja segíteni a továbbiakban. 

 

Az alábbi linken elérhető videó bepillantást nyújt a Spanyol Vöröskereszttel való együttműködésbe a záhonyi egészségügyi ponton: https://www.youtube.com/watch?v=4fDgLto2pNs 

 

Fotó: Csige István



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük