Skip to content

Balog Zoltán: Kedden nyilatkozatot fogok tenni a kegyelmi ügyről

Balog Zoltán: Kedden nyilatkozatot fogok tenni a kegyelmi ügyről

Előtte egyeztet a püspöktársaival.

Fotó: archív

Balog Zoltánt az ausztriai Mosonszentandráson sikerült a 444-nek utolérnie, a református püspök oda vonult vissza imádkozni a kegyelmi botrány kellős közepén, amint arról egy február 8-ai Facebook-posztban beszámolt. Balog azt ígérte, hogy kedden nyilatkozatot fog tenni a kegyelmi ügyről, de előtte egyeztet a püspöktársaival a mondanivalójáról.

A 444 korábban nem hivatalos forrásokból arról értesült, hogy Balog is belebukhat a kegyelmi ügybe: Orbán Viktor azt várja tőle, hogy vállalja a felelősséget, ami a gyakorlatban azt jelentheti, hogy le kell mondania püspöki tisztségéről. A portál úgy tudja, a tavaly áprilisi kegyelmi döntést megelőzően Balog találkozót szervezett Novák Katalin és K. Endre felesége között, K. „benne volt Balog körében”.

Telex értesülései szerint a Magyarországi Református egyház vezetése kedd délelőttre rendelte be Balogot, hogy egy úgynevezett esperes-gondnoki értekezleten számoljon be arról, pontosan milyen szerepe volt a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóhelyettesének kegyelmi ügyében.

Időközben a Miniszterelnöki sajtóiroda kiadott egy közleményt, miszerint „a kormány és a miniszterelnök nem avatkozik bele az egyházak ügyeibe, tiszteletben tartja az autonómiájukat”.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Egy hozzászólás

  1. Névtelen
    2024.02.14. 03:59

    Még csecsemő voltam, amikor a szüleim kívánságának megfelelően reformátusnak kereszteltek. Akkor még nem sejtettem, hogy ürgebőrbe bújt egyházi vezetők segítenek vonat alá juttatni egy áldozatot. Azt még kevésbé, hogy az egy brancs maguk elvtársba vetett bizalom töretlen marad ballépései ellenére. Nem fog beledögleni az egyház, ha mostantól a templom küszöbét sem lépem át, és ismerve az agymosott többséget ebben nem sok követőm lesz, mindazonáltal a két hölgyhöz képest ez a várt, sőt elvárt harmadik lemondás okozta volna a legnagyobb megelégedésemet, és annak elmaradása csak megerősítette ebbéli hitemet. Isten reményeim szerint nem hallgat majd sunyi súgókra, hanem saját megítélése alapján vonja le a következtetést.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük