Kiss Garantálom János. Egyetértünk Tóth-Szántai Józseffel, de…

Az igaz, hogy mi is le akarjuk váltani a jelenlegi baloldali városvezetést, ami Miskolcot banánköztársaságok szintjére juttatta, de egy választási szövetség megkötése sosem olyan egyszerű. Márpedig itt arról tárgyalunk, hogy tudunk-e egy komoly választási szövetséget létrehozni a Fidesz és a civilek között. Úgy tudnám ezt jellemezni, mintha koalíciós tárgyalásokat folytatnánk. Hiszen egyrészt meg kell egyeznünk egy olyan programban, amiben megférnek egymás mellett az elképzeléseink, másrészt meg kell egyeznünk a polgármesterjelölt személyében is.

Értjük, de közben telik az idő, a Fidesz szimpatizánsok pedig már bizonyára szeretnék tisztán látni, hogy kire szavazhatnak majd. Hogy látja, végül lesz megegyezés a civilekkel vagy pártpolitikust indít a Fidesz? 

Optimista vagyok a megegyezést illetően, de semmit sem akarok elkiabálni.

Az már most látszik, hogy sok mindenben egyetértünk Tóth-Szántai Józseffel, de van még néhány nyitott kérdés, azt gondolom, hogy félúton járunk. Úgy számolok, hogy csütörtökre érünk a tárgyalások végére, és akkor meg is hozzuk a végső döntésünket.