Tóth-Szántai József: „Azonnali változás kell Miskolcon!”

Romokban a tömegközlekedés. Közel tízezren költöztek el a városból az elmúlt négy évben. Egymás után zárnak be az üzletek a főutcán, és ami még működik, ami még épül, a helyi vállalkozók kitartásának és lokálpatriotizmusának az eredménye. Nagy köszönet nekik ezért! Az utóbbi évek látványos városfejlesztési projektjeit, az avasi kilátó felújítását, a tapolcai parkfelújítást, amiket mostanában adtak át, még az előző városvezetés indította el. Miskolc az egyetlen város, ahol, ha átadnak egy útfelújítást, nem kisebb, hanem nagyobb lesz a dugó. Mindenki látja, mi történt a Dayka Gábor utcánál. Közben az önkormányzat hetekkel az átadás után közleményben szólítja fel a saját osztályát, hogy tegyen végre valamit a dugók ellen. Mi történik itt? Ők nem ebben a városban élnek? Ami azonban ennél is rosszabb, hogy elmaradtak a városrész-rehabilitációk; úgy tűnik, szétesett a Nagy-Miskolc terv.

Miért gondolja ezt?
Bizonyára ön is látta a szavazást a Facebookon azzal a kérdéssel, hogy mikor fejlődött jobban a város: Káli Sándor, Kriza Ákos vagy Veres Pál vezetése alatt.

Legutóbb négy és fél ezer szavazatnál láttam az oldalt, akkor közel háromezer miskolci szavazott úgy, hogy 2010 és 2019 között működött és fejlődött a város a legtöbbet.

Fotó: Egy Toca tanácsadó