Miskolcon! Nekiveselkednek újra a 14 év alattiak kedvezményes közlekedésének

A február 29-i közgyűlésen az előterjesztés ismertetését követően dr. Simon Gábor, a Velünk a Város frakció vezetője négy képviselőtársa nevében egy módosító indítványt nyújtott be. Azt javasolták, hogy az MVK-val kapcsolatos teljes közszolgáltaltatási szerződésről ne szavazzon a testület, mert azt alaposabban elő ellene készíteni. A 14 év alattiak kedvezményes közlekedése azonban fontos és sürgős döntés, ezért arról mindenképpen voksoljanak.

A voksoláskor így elsőként a dr. Simon Gábor és négy képviselőtársa által benyújtott módosító javaslatról szavazott a közgyűlés. A minősített többség szabályai szerint 15 igen voks volt szükséges az elfogadáshoz. E helyett azonban mindössze 7-en – köztük a javaslattevők – szavaztak igennel. Egy nem szavazat volt és összesen tizenheten – köztük a polgármester és az alpolgármesterek, a jobbikos képviselők és a Fidesz, valamint a KDNP frakciók tagjai tartózkodtak. Ez a javaslat tehát elbukott.

Az eredeti előterjesztés sem járt sokkal jobban. Arra ugyanis 11 képviselő voksolt igennel, 1 nem szavazat volt és 12 képviselő tartózkodott.

A mai rendkívüli közgyűlésen újra nekiveselkedik a testület, hogy megtárgyalja Javaslat az MVK Zrt. Közszolgáltatási Szerződésének módosítására a közösségi közlekedés minőségének javítását célzó intézkedések bevezetése érdekében című javaslatot és – remélhetőleg – lesz elegendő igen szavazat is az elfogadásához.