Az állami televízió nem hívja meg egyik választási műsorába sem vitázni Magyar Pétert

Az állami televízió nem hívja meg egyik választási műsorába sem vitázni Magyar Pétert, a Tisza Párt alelnökét, aki miskolci fellépésén jelentette be, hogy ha tíz napon belül nem vehet részt egy M1-en tartandó vitában, akkor tüntetést szervez az MTVA székháza elé.

Közleményükben azt írják, az eltelt években sokadik alkalommal próbálnak fizikai és verbális erőszakkal nyomást gyakorolni a magyar köztelevízióra és közrádióra. Magukat felkent népvezérként felmutatva tiporják lábbal a vélemény-, a szólás- és a sajtószabadságot, miközben éppen arra hivatkozva gyalázzák nap mint nap a munkájukat végző újságírókat, szerkesztőket, operatőröket, hangmérnököket, műszaki munkatársakat – idézi a Népszava az írást.

„A magyar köztelevízió minden választás előtt létrehozza választási irodáját, amely felügyeli, hogy a köztelevízió és a közrádió műsoraiban, felületein a jogszabályban meghatározottak szerint jelenjenek meg a pártok, jelölő szervezetek. Ez 2011 óta minden választáson így történt, most is így történik.”