A miskolci Guzi Blanka szenzációs hajrával világkupa-győzelmet aratott!

A DVTK öttusázója, Guzi Blanka szenzációs hajrával világkupa-győzelmet aratott!

A zárószám előtt mindössze a hetedik helyen állt még a tavaly Budapesten is diadalmaskodó sportolónő, ám olyan bravúros hajrát produkálva nyert, amiről még nagyon sokáig fogunk beszélni.

Egyperces hátrányt dolgozott le a kombinált számban, ezzel Guzi Blanka szerezte meg az aranyérmet.

Guzi Blanka győzött, Erdős Rita pedig az ötödik helyen végzett az öttusázók idei negyedik világkupa-versenyén, Szófiában. A 77 fős mezőny a szerdai selejtezőben három csoportban küzdött a 12 közé kerülésért, ami elődöntőt ért. Ez a három magyar induló közül Guzinak és Erdősnek sikerült, Barta Luca nem jutott tovább – írta az Eurosport.hu.

A csütörtöki körvívásban Guzi és Erdős is 16 győzelmet aratott és 19 ellenfelétől kapott ki, ami jó alapot teremtett számukra a folytatáshoz. Sikerrel vették ez után pénteken az elődöntőt is, így az idén először fináléba kerültek.

A vasárnapi napot holtversenyben a 12. pozícióból kezdték. Guzi két verőhibával ment végig a pályán, majd a bónuszvívásban két pontért egy ellenfelet győzött le, a 200 méteres úszásban pedig 2:17.75 perccel a harmadik legjobb eredményt érte el. Összesítésben így a hetedik helyen állt, 26 másodpercre volt a dobogótól a négy lövészettel megszakított 5×600 méteres futás rajtjánál. A kombinált számban az első sorozata nem sikerült jól, de aztán egyre pontosabban célzott és közben fokozatosan zárkózott fel. A harmadik lövészetből már negyedikként jött ki, az utolsóból pedig másodikként, végül pedig hosszú hajrával megelőzte a brit Jessica Varleyt is. A kombinált számban 11:08.70 perccel a legjobb időt érte el.

“Nem számítottam erre az eredményre, mert nehéz hetek vannak mögöttem” – nyilatkozott a nemzetközi szövetségnek, utalva arra, hogy a korábbi állomásokon, Kairóban és Budapesten nem sikerült neki a vívás.

A KEMÉNY MUNKÁNAK MOST MEGLETT AZ EREDMÉNYE. NAGYON BOLDOG VAGYOK, MERT A GYŐZELEM MINDIG ERŐT AD.

Mint mondta, a kombinált szám előtt nem gondolt arra, hogy nyerhet, dobogós helyezésben bízott, és arra figyelt, hogy egy jó lövészetes futást hozzon össze. Aztán a végén, amikor közelített Jessica Varleyre, érezte, hogy tud nála gyorsabban futni, így még őt is megelőzteGuzi Blanka ezt megelőzően tavaly Budapesten nyert világkupát.