Tóth Anna atléta idén is elnyerte “Az év sportolója” címet

Miskolc város napján, május 11-én a Miskolci Nemzeti Színházban kiosztották az év sportolói díjakat is.

A város ünnepén azokat az sportolókat vagy csapatokat díjazzák, akik kimagasló teljesítményt nyújtottak, elősegítve ezzel városuk hírnevének növekedését és a helyi közösség büszkeségét. A DVTK csapatában szereplő Tóth Anna atléta idén is elnyerte “Az év sportolója” címet, csatlakozva ezzel a korábbi évek elismerésben részesülőihez.

Tóth Anna 2022 óta tagja a DVTK-nak, és azóta kiemelkedő eredményeivel hozzájárult a klub és Miskolc városának reputációjához. Már 20 évesen, a legfiatalabb indulóként képviselte hazánkat 2023-ban az Budapesten rendezett Atlétikai Világbajnokságon, ahol éppen csak lemaradt az elődöntőről. Emellett részt vett és kiválóan szerepelt fedettpályás és szabadtéri felnőtt Európa-bajnokságokon is, jelenleg pedig olimpiai kvótás helyen áll a világranglistán, ő a legfiatalabb gátfutó az első százban.

Diósgyőri sprinterként kétszeres U20-as világbajnoki és Európa-bajnoki bronzérmes, és az első magyar női sprinter, aki ebben a korosztályban világversenyen dobogóra állhatott. Számos magyar bajnoki címet és négyszeres országos csúcsot tart, a magyar atlétika ígéretes tehetségének számít a magyar atlétika számára.

Tóth Anna 2023 után 2024-ben is az év miskolci sportolója lett.

Ugyancsak díjat kapott a városnak először bajnoki címet szerző női kosárlabdacsapat is.

A DVTK HUN-Therm csapata a 2023/24-es szezonban kiváló teljesítményt nyújtott, a bajnoki cím mellett sikerült bejutniuk az Euroliga negyeddöntőjébe, illetve ezüstérmet szerezniük a Magyar Kupában.

A férfiaknál Sáfrány Péter Marcell cselgáncsos kapta a díjat. Sáfrány remek teljesítményt nyújtott az U23-as judo Európa-bajnokságon, ahol győztesként zárt, valamint bronzérmes lett az olimpiai kvalifikációs felnőtt Grand Slam versenyen. Az ilyen sikereknek köszönhetően tavaly a Magyar Judo Szövetség „Év U23-as sportolója” díjával is elismerték. Péter azonban nem áll meg, álmai között szerepel az olimpiai dobogó meghódítása, amiért elszántan és kitartóan dolgozik.

Sáfrány Péter Miskolcon kezdte judo-pályafutását a Sportiskolában Kálmán Tibor irányítása alatt, majd útja a Miskolci Vasutas Sport Clubhoz (MVSC) vezetett. Itt Bartha Ákos edzései alatt készült a versenyekre, és érte el kiemelkedő eredményeit a 90 kg-os súlycsoportban.