• Albertirsán hagyománya van annak, hogy a Fidesz és a KDNP egymás ellen indul.
  • A döntés nem tűnik logikusnak, tekintve, hogy a kisvárost 1998 óta vezető polgármestert egy erős jelölt akár le is győzhetné.
  • Senki sem tudja, hogy arról, ami itt a jobboldalon folyik, tudnak-e a pártszövetség legfelsőbb szintjén, vagy sem.

A kilencvenes években teljesen normálisnak számított az országgyűlési vagy önkormányzati választások egyéni választókerületeiben, hogy a fideszes és a KDNP-s jelöltek egymás ellen indultak. A pártszövetség létrejötte óta viszont a legtöbb helyen közös jelöltjei vannak a Fidesznek és a KDNP-nek. Ahol mégsem, ott nem indulnak egymás ellen. Kivételek azért akadnak. Ilyen Albertirsa.

Mielőtt elmerülnénk a Ceglédhez közeli 13 ezres kisváros politikai életének rejtelmeiben, essünk túl a kötelezőn, hallgassuk meg együtt az albertirsai futballcsapat legendás, a Queen-féle The Show Must Go On dallamára írt, immár másfél évtizedes himnuszát. Olyan örökbecsű sorokkal, mint: „Meccsnek végén / Ők boldogok lesznek / Egy szerényet / A Jazzben ünnepelnek / Óó, de sose isznak / Sokat átbeszélik a tanulságokat.” Aki egyszer meghallgatta, soha többé nem tud úgy gondolni Albertirsára, mint azelőtt.https://444.hu/2024/05/16/nincs-tobb-ilyen-testverhaboru-az-orszagban-egymas-ellen-megy-a-fideszes-es-a-kdnp-s