A miskolci csoportvezetővel haladó Szent Anna gyalogos zarándokcsoport medvékkel is találkozott

Hernádi Béla, a ViaPartium Zarándok Egyesület elnöke, a Szent Anna zarándokcsoport vezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy 11 fős csapatával kedd délelőtt a hargitai Zetelakán jártak.

A zarándokcsoportjuk három tagja március 18-án Máriazellből indult és már 1200 kilométert gyalogoltak. Az április 8-án Budapesten csatlakozók körülbelül 750 kilométernél, a máriapócsiak pedig 400 kilométernél tartanak.

A kezdő zarándokoknak fokozatosságot szokott ajánlani. Azt nem javasolja, hogy a 40 napos úttal kezdjék. Tudatta, hogy ő maga úgy készült föl, hogy Miskolcon mindenhová, még bevásárolni is gyalog ment. Bár a csomagszállítás megoldott Csíksomlyóig, de 8 kilogrammnál nehezebb hátizsákot nem praktikus vinni, mert ha bármi történik, háton kell továbbcipelni.

Elmesélte, hogy idén különleges élmény volt számukra, amikor egy román család látta őket vendégül és a székely zászlójukkal fotózkodtak. Sőt még medvékkel is találkoztak. Egy szakaszon két kan medve jött velük szembe, de mivel beszélgetve, nagy hanggal voltak, körülbelül 50 méterre elkerülték őket. – Még az erdélyi medvék is félnek az embertől, csak a bocsos anyamedvéktől kell tartani – említette.

minap.hu