Továbbra is nagy erőkkel keresik annak a motorcsónaknak az utasait, amely egy szállodahajóval ütközött Verőcénél szombaton. Részletek derültek ki az utasokról, szemtanúk és szakértők is megszólaltak.

A Dunakanyarban tartott fesztiválról indultak tovább egy másik buliba annak a kishajónak az utasai, amely egy szállodahajóval ütközött össze a Dunán Verőcénél szombat este.

A kishajó fedélzetén összesen 8-an utaztak: egy sülysápi baráti társaság tagjai, valamint egy olasz férfi, akinek a baleset után sikerült kiúsznia a partra, és segítséget kérnie. Az utasok közül egy férfi holttestét a Duna-parton, egy nő holttestét pedig később a Megyeri hídnál találták meg, a többieket nagy erőkkel keresik.

Megszólalt a társaság ismerőse

A Tényeknek nyilatkozott a sülysápi társaság egyik ismerőse, Varga Sándor Péter, aki azt mondta, tudomása szerint egy 19, két 20, egy 40, valamint egy 26, 28 és 32 éves ember tartózkodott hajón.
Az olasz férfival szombaton ismerkedett össze a társaság, őt is magukkal vitték a motorcsónakon egy másik buliba, amire Vargát is meghívták, de más programja volt.

Az Országos Mentőszolgálat vasárnapi tájékoztatása szerint a hajóbaleset sérültje (feltehetőleg az olasz férfi) fejsérülést, kulcscsontsérülést, sebeket, zúzódásokat szenvedett. Őt a helyszínen ellátták, majd a sürgősségi osztályra szállították.

A kapitány nem vette észre az ütközést?

Az MS Heidelberg szállodahajó kapitánya valószínűleg észre sem vette az ütközést, ezért haladhatott tovább a baleset után, írta a 24.hu. (Ezt részben megerősítették az RTL-nek nyilatkozó szemtanúk is, akik egy hatalmas csattanást hallottak, majd azt látták, hogy “a szállodahajó felkapcsolta a reflektorait majd továbbhaladt” (kérdés ugyanakkor, hogy ha nem vették észre a karambolt, miért kapcsolták fel a reflektorokat).

A szállodahajó Budapestről tartott Passauba. A rendőrség azt közölte, hogy végül Komáromnál állították meg, a hajó utasait kihallgatják. A BRFK több ember halálát okozó közlekedési veszélyeztetés gyanúja miatt indított büntetőeljárást, ismeretlen tettes ellen.

Hajóbaleset Verőce
MTI / Lakatos Péter

A svájci bejegyzésű, kétszintes MS Heildelberg a MAHART Tours adatlapja szerint 11,4 méter széles és 109,4 méter hosszú, befogadóképessége 110 fő, a legénység létszáma 35.

A hotelhajónál jóval kisebb motorcsónak a balesetben darabokra szakadt, vélhetően maga alá gyűrte a szállodahajó, amelynek az orrán láthatóak karcolásnyomok – írta a 24.hu.