ÍGY SZEXELTEK A HONFOGLALÓ MAGYAROK

Arról, hogy miként éltek őseink a honfoglalás idején és az azt megelőző időszakban, elsősorban a korabeli arab utazók leírásából kaphatunk képet. Ibl Fadlán például Levédiában találkozott a magyar törzsekkel, és lejegyezte, hogy a magyar asszonyok nem hordanak fátylat, és nem is fedik el magukat idegenek előtt. Annyira nem, hogy egy vacsora során a kellemes esti beszélgetés közben, amin férfiak és nők egyaránt jelen voltak, háziasszony „kitakarta nemi szervét, megvakarta, és mi valamennyien láttuk”.

Az arab utazó teljesen elhűlt.

A meglepetése még nagyobb volt, amikor a házigazda  elmagyarázta, hogy a meztelen test, illetve a nemi szerv látványa önmérsékletre tanítja a magyarokat, mivel vágyakoznak valamire, amit nem kaphatnak meg. „Jobb így, mintha be lenne takarva és bárki megkaphatná” – fejezte be a családfő a magyarázatot.

A nőket bár tisztátalannak tartották a menstruáció idején, de nem különítették el, és nem is írtak elő nekik semmiféle tisztulási szertartást. A menstruációs vért általában gyapjúfürtökkel, esetleg len vagy kenderkóccal fogták fel.

Az azonos neműek szerelmét azonban büntették, legalábbis az arab utazó szerint, aki leírja, hogy amikor egy fiút efféle aktuson kaptak, 400 (!) birkát kellett beszolgáltatnia. A kutatók egy része kétségbe vonja a büntetés mértékét. Akárhogy is, annyi valószínűsíthető, hogy eleink nem voltak elnézőek ebben a kérdésben.https://wmn.hu/wmn-szex/62558-igy-szexeltek-a-honfoglalo-magyarok