Skip to content

Strasbourghoz fordul az elbocsátott miskolci evangélikus lelkész

Strasbourghoz fordul az elbocsátott miskolci evangélikus lelkész

Sándor Frigyes elfogadhatatlannak tartja, hogy egy pap egy munkaügyi vitában, amelynek semmi köze a valláshoz, a hitélethez, semmilyen állami bírósághoz nem fordulhat.

A magyar Alkotmánybíróság érdemi vizsgálat nélkül utasította vissza Sándor Frigyes miskolci evangélikus lelkész panaszát, arra hivatkozva, hogy az Alaptörvény szerint az állam és az egyházak különváltan működnek. A lelkészt korábban az egyházi bíróság egy bonyolult fegyelmi eljárás végén elbocsátotta. Ő ez ellen az állami bírósághoz fordult, miután azonban onnan minden szinten visszapattant, így került a panasz az Alkotmánybíróság elé, amelynek Czine Ágnes vezette öttagú tanácsa azt elutasította.

Sándor Frigyes most arról tájékoztatta a hvg.hu-t, hogy az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul. Elfogadhatatlannak tartja ugyanis, hogy egy pap egy munkaügyi vitában, amelynek semmi köze a valláshoz, a hitélethez, semmilyen állami bírósághoz nem fordulhat, akkor se, ha – mint állítja – valótlan (és nem az igehirdetésre vonatkozó) indokokkal bocsátották el.

Ő 63 évesen munkanélküli lett, pedig egész életében az egyház szolgálata volt a hivatása, és mindenképp jogorvoslatot keres.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük