Skip to content

Nyolcszáz venezuelait jelentettek be az I. kerületbe, szavazhatnak is

Nyolcszáz venezuelait jelentettek be az I. kerületbe, szavazhatnak is

Nyolcszáz magyar származású venezuelait jelentettek be a Máltai Szeretetszolgálat hetvenhét férőhelyes Fő utcai idősek otthonába – írja a Magyar Hang a névjegyzékre rálátó kerületi forrásaira hivatkozva.

A lap szerint a magyar származású venezuelaiakat a kormány 2019-ben, egy titkos program keretében hozta ki a válság sújtotta dél-amerikai országból. A mentőakciót a Máltai Szeretetszolgálat szervezte, amely azóta is segít nekik.

A Fő utca a 2-es választókörzethez tartozik, ahol jelenleg 2682 választásra jogosultat tartanak nyilván. „Nyolcszáz potenciális szavazóról van szó, ez 30 százalékos többlet a valóban itt élők számához képest. És nagyon tartok tőle, hogy a kormánynak lekötelezett, hálás menekültek majd a megfelelő név mellé teszik az ikszet, ha erre kérik őket” – mondta a lapnak névtelenséget kérő informátora.

Magyar Hang megkeresésére a Máltai Szeretetszolgálat közölte, hogy a bejelentéseknek semmi köze a választásokhoz, a kérdéses címről pedig azt írták: „lakcímbiztosításként szolgál menekült emberek és lakcímmel nem rendelkező rászorulók (például hajléktalanok) számára, ugyanis Magyarországon a legtöbb ügyintézés nem lehetséges lakcím nélkül.”

A bejelentés nem bűncselekmény, és hatósági ügyintézés szempontjából szükséges lépés is lehet, ám az önkormányzati választások tükrében furcsa. Emlékezetes, 2022-ben több tucatnyi szimpatizánst, köztük Fidelitas-vezetőket jelentettek be lakóként egy I. kerületi magánklinikára, és rajtuk is múlt, hogy a fideszes Fazekas Csilla 60 fős szavazatkülönbséggel legyőzte momentumos ellenfelét, a kormánypárt pedig többséget szerzett a párbeszédes V. Naszályi Márta vezette kerületben.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



8 Comments

  1. Névtelen
    2024.05.30. 12:33

    Ócska bolsi trükk
    Vádold meg ellenfeled azzal amit te már elkövettél vagy el akarsz követni.

    Egyébként mindenki tudja: ha igazolni tudom, hogy felmenőim mondjuk 1645-től
    magyarok voltak, akkor bárhol élek a Földön; magyar állampolgár vagyok, magyar állampolgár lehetek. Ez a törvény. Nem a fidesz alkotta meg.

    • Névtelen
      2024.05.30. 16:51

      Rég óta mondom: Olyan, hogy fidesz NINCS!
      Az egész párt csak egy „0rbán-jugend” (GFG-t idézve), bármi amit a „fidesz” tesz, azt 0rbán teszi. Az egész az ő agyszüleménye, az ő pártja, az ő sameszei és csicskái, akik észre sem veszik, hogy pár morzsáért kikaparják a gecinek a gesztenyét, mit gesztenyét: gesztenyefát! Csak azt teszik, amire uszítva vannak. És a geci nagy uszító, már kisgyerek kora óta. Nem véletlenül volt a beceneve anno „a kekec”!
      Ő az a fajta GYÁVA ember (ember?), aki a függöny mögé bújva kiabál, hogy „fogd meg blöki!”, de ha elé állsz 1:1-ben, akkor csak zavarodottan röhögcsél, és gyáván kibúvót keres (lásd, amikor „lerókázta” a Hadházyt, az a beszélgetés ott a parlament folyosóján egy kész pszichiátriai beutaló. Érdemes visszanézni!).
      És ezen a bosszúállása sem segít, sőt ront. Aljas egy görény, igazi igénytelen falusi tahó, aki hiába lopta magát milliárdossá (biobőr pénztárcájával és kiscsaládjával együtt) mindig is egy igénytelen és műveletlen fos marad! És hiába kapálózik Rühelke, ő ugyanez csak nőstényben, ami még gusztustalanabb!

  2. Névtelen
    2024.05.30. 13:01

    Mindeközben a helyi jelölt fideszes tróger:

    „Elítéljük, V. Naszályi Márta színvonaltalan uszítását a diktatúrából menekült honfitársainkkal szemben.”

    Nocsak! A „mocskos migránsokból” menekült honfitársaink lettek?
    Netán állampolgárságot is kaptak? Mert különben bajosan lennének „honfitársaink”! Vagy ilyen ostoba ez a Böröcz, vagy elköpte véletlenül.
    Ez azt hiszem pont elegendő bizonyíték. Az 500 kínai rendőr hol fog szavazni?

    • Névtelen
      2024.05.30. 16:09

      Kérdezd meg a Dobrev Klára párt politikusát, Dr. Oláh Lajos szövetséges elvtársadat, hogy hol laknak huzamos ideje a kínai rendőrök?

      „Az MSZP Hajdú-Bihar Megyei elnöke voltam 7 éven keresztül 2003-tól 2010-ig.
      Tagja vagyok a Magyar ENSZ Társaságnak, és elnöke a Nagy Fal Magyar – Kínai Barátság
      Egyesületnek, alapítója vagyok továbbá a Kínai- Magyar Barátságért Kitüntető Díjnak.
      A Magyar Földrajzi Társaság és a Nemzetközi Parlagfű társaság tagja vagyok.”

  3. Névtelen
    2024.05.30. 13:02

    Amúgy jó lehet venezuelai menekültként.
    Eljössz az egyik csődtömegből egy másikba, ami pont afelé tart és ugyanúgy egy sültbolond van hatalmon.

  4. Névtelen
    2024.05.30. 13:19

    Nincs itt semmi látnivaló jobbágyok!
    Aki a fideszre szavaz, erre szavaz, nincskétfidesz!

  5. Névtelen
    2024.05.30. 15:09

    Orbán kerék a királyuk, pöcegödrével a nagypán népének, Uniós központi berendezésével a miskolci elmeosztálynak, ami vonultatta őket.

  6. Névtelen
    2024.05.31. 17:23

    Világ-Magyarországra szavaz az összes magyar nevű a világon, mint győztesek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük