Varga Andrea,és csapata valójában már a Fideszt támogatja!
A kampány margójára!
Kissé tényszerűen szeretém elmondani, hogy történt és pontosan ki miatt lépett vissza Veres Pált!
Az egy komplikált folyamat volt, ebben mindenki egyetért.
A covid idején Veres Pál örömmel vette a rendeleti kormányzást, utólag több száz rendeletét kellett a közgyűlésnek elfogadnia. Szinte senkit meg nem kérdezve vezette a várost, miközben két alpolgármestere elkezdett vetélkedni a pozícióért.
Az álcivil Varga Andrea (azért álcivil, mert a civil tömörülés valójában az egy Varga Andrea baráti kör), idézném egyik forrásunk szerint:
” Varga Andrea nehezen tudta türtőztetni hatalomvágyát, abból is presztizskérdést csinált, hogy ki a polgármester általános helyettese, és bár nem létezik olyan, hogy első számú alpolgármester, de ő mindent megtett azért, hogy ez létezzen, és így is kezeljék, erről, és az egojáról árulkodik az e-mail címe is: alpolgarmester1@gmail.com.”
Innen egyenes út vezetett oda, hogy a Civilek 2023 decemberében több pontból álló cselekvési tervet adtak át a polgármesternek, amelyben részére elfogadhatatlan feltételek voltak:
Fordítson hátat a pártoknak, hagyja ki őket a választási szövetségből, távolítsa el a bizalmi embereit!
Az Civilek határidőt is szabtak Veres Pálnak. 2024 február másodikán Kónya Zsuzsa a Függetlenek szíve, és a Padtársak (ugyanazok vannak benne) tárgyalódelegációjának képviseletében ultimátumot fogalmazott meg Veres Pálnak:
” Szerződésünket a lejárt határidejű vállalások teljesítéséig felfüggesztjük.
A választási kampányt előkészítő egyztetéseken részt veszünk, de nyilvános szereplést nem vállalunk, jelöltjeinket nem nevezzük meg.”
Ez a viszony sohasem rendeződött a Polgármester úr és a Varga Andrea Klára által vezetett Civilek között. A Jobbik, az MSZP, a Momentum kiállt Veres Pál mellett a visszalépéséig, Varga Andrea, és a civiljei pedig sohasem.
A következő cikkben, rámutatok a koalíciós tárgyalásokra,és arra mi vezetett oda hogy Varga Andrea,és csapata valójában már a Fideszt támogatja!
Folyt. köv.
Mezei Attila