Skip to content

Pornóproducernek adott el otthon előállított potencianövelőt egy budapesti gyógyszerész

Pornóproducernek adott el otthon előállított potencianövelőt egy budapesti gyógyszerész

Pornóproducernek adott el illegális, otthon előállított potencianövelőt egy budapesti gyógyszerész

Az üzletből befolyt pénzből luxusautóra és belize-i értékpapírra is futotta.

Otthonában állította elő és forgalmazott illegális potencianövelőt az a budapesti patikatulajdonos, akit a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) feljelentése alapján fogott el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI); az ügynek kilenc gyanúsítottja van, köztük egy „felnőttfilmes” producer is.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szerdán közölte, hogy még tavaly ősszel rendeltek el nyomozást az NVSZ feljelentése alapján egy gyógyszerhamisítási ügyben, miután a látókörükbe került egy 60 éves budapesti gyógyszerész, aki forgalomból kivont potencianövelő szert, valamint a tulajdonában lévő gyógyszertárban vényköteles gyógyszereket árusított – felárral – az előírt orvosi vénnyel nem rendelkező vásárlók részére.

Kiderült, hogy a gyógyszerész a vényköteles termékeket a patika készletéből eleinte selejtezésre szánva vette ki, majd később a gyógyszertár leltárkészletébe nem vezette fel, hanem külön leltárjegyzéket készített róluk.

A férfi egy 39 éves budapesti ismerősének, aki felnőttfilmek gyártásával foglalkozik, készített olyan potencianövelő szereket, amiknek forgalmazását Magyarországon megtiltották.

Az oldatok csomagolása és címkézése nagyban hasonlított az eredetihez; a producer a termékeket a filmjeiben szereplő színészeknek értékesítette tovább – tették hozzá.

Az illegális gyógyszerkereskedelemben részt vett a patikus felesége és két alkalmazottja is.

A rendőrök június 5-én hajnalban 11 helyszínen tartottak kutatást, amely során négy férfit és két nőt fogtak el, köztük a gyógyszerészt, a producert, a patikus feleségét és két alkalmazottját, valamint négy vevőt.

Lakásaikban és a gyógyszertárban kutatást hajtottak végre a rendőrök és számos bizonyítékot – például több mint 10 millió forintot és valutát, egy luxusgépkocsit, valamint egy Belize-ben kiállított értékpapírt is – lefoglaltak.

A házaspárnak gyógyszerhamisítás, vesztegetés és teljesítményfokozó szerrel való visszaélés, míg a többieknek vesztegetés miatt kell felelniük – áll a közleményben.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük