Havas Henrik Rónai Egonról: Ezt jól elb.szta

Ilyen fegyvereket kaphat Ukrajna azonnal

Havas Henrik Rónai Egonról: Ezt jól elb.szta

A riporter ezt írta: csalódott Rónai Egonban, akit eddig nagyra tartott. Szerinte nem volt korrekt úgy odaadni a dossziét Magyar Péternek, hogy azt nem volt lehetősége átnézni.



Mint arról korábban többször írtunk, Magyar Péter hétfő este élő adásban hagyta ott az ATV stúdióját, miután kérdések helyett Rónai Egon azzal szembesítette az Egyenes beszédben, hogy állításával ellentétben többször hívták a televízió műsoraiba. Egy alkalommal Magyar hozzáállását kutyakomédiának is nevezte.

Azóta többen kiálltak Magyar Péter mellett: Szabó TímeaHadházy ÁkosPottyondy Edina vagy épp a MÚOSZ alelnöke, Vicsek Ferenc is méltatlannak vélte a riporter viselkedését, igaz többen Magyar kirohanását sem tartották jó ötletnek.

Kedd estére Havas Henrik, az ország Havas Henrikje is elmondta véleményét a történtekről.

„Olyan típusú interjút, amit a hétfői Egyenes beszédben Rónai Egon készített Magyar Péterrel, több százat, talán ezret is készítettem. Szakmai véleményem a következő: Rónai Egon – akit kollégaként eddig becsültem – ezt jól elb.szta” – kezdte kemény hangvételű jegyzetét Havas. Szerinte egy interjút nem lehet azzal indítani, hogy a riporter egy dossziét tol a vendég elé. Úgy véli, hogy az interjúalanynak nincs ideje a dokumentumok tartalmát megismerni, pláne beleolvasni. Havas szerint az egyetlen normális megoldás az lett volna, ha az interjú végén Rónai Egon átadja a dossziét azzal a szöveggel: „Tanulmányozza a dokumentumokat, aztán ha meggyőződött arról, hogy jogtalanul vádolta a csatornát, kérjen bocsánatot.”

„Megjegyzem, hogy erről az adatgyűjtésről tájékoztatni kellett volna Magyart, az lett volna a korrekt, ha előre megmondják, hogy szembesítik az általuk igaznak vélt tényekkel. Az pedig, hogy Rónai Egon kutyakomédiáról beszélt, egészen hihetetlen, illetve nem, mert az a gyanúm, hogy Magyarnak igaza lehet, ezt a balhét Németh Szilárd vezérigazgató és hű fegyverhordozója, Bednárik Imre tervelhette ki” – folytatta Havas.

Havas arról is beszélt, hogy érdekes könyvet tudna írni Németh Sándorról és a Hit Gyülekezetéről, de két okból sem teszi. „Egyrészt hosszú éveket töltöttem az ATV-ben, minden szempontból megbecsültek egészen addig, amíg a Fidesznél nem telt be a pohár azzal, hogy a 2018-as választások előtt annak ellenére írtam könyvet Vona Gáborról, hogy Szlazsánszky Ferenc szerkesztővel megüzenték, hogy tönkretesznek. Másodszor azért sem írok könyvet, mert – egyetlen esetet kivéve – sohasem utasítottak semmire.”

„Az előbb olvastam Magyar Péter Facebook-bejegyzését. Valószínűleg igaza van, hogy az általa NER-lovagnak nevezett Németh Szilárd állhat a botrány mögött. Ő akkor romlott el, amikor Hajdú Péter az ATV-be került Bochkor Gábor társaságában, és az egyébként szolid képességű srácot bevezették a felső tízezer világába” – írta Havas, hozzátéve, hogy csalódott Rónai Egonban.