Skip to content

Rendkívüli sajtótájékoztatót hirdetett Karácsony Gergely, a főpolgármester-választás megismétlését kezdeményezheti

Rendkívüli sajtótájékoztatót hirdetett Karácsony Gergely, a főpolgármester-választás megismétlését kezdeményezheti

Karácsony hosszú posztban magyarázta el, miért tartja a választók megtévesztésének Szentkirályi Alexandra utolsó pillanatos visszalépését.

Rendkívüli sajtótájékoztatót jelentett be Karácsony Gergely délután 4 órára a Nemzeti Választási Iroda elé. Bár a témáját nem jelölte meg, a Magyar Hang több forrásból úgy értesült, hogy azon a főpolgármester-választás megismétlését kezdeményezheti. Információikat a főpolgármesteri hivatal nem cáfolta.

A Nemzeti Választási Bizottság szerda este döntött úgy, hogy Vitézy Dávid kérésének megfelelően újraszámolják az érvénytelen főpolgármesteri szavazatokat, ez közleményük szerint pénteken meg is fog történni.

A vasárnapi szavazáson több mint 24 ezer volt az érvénytelen szavazatok száma, Vitézy erre hivatkozva kérte az újraszámlálást.

Karácsony Gergely a Facebook-oldalán délután hosszú posztot írt az elmúlt napokban történtekről. Ebben a választók megtévesztésének nevezte, hogy Szentkirályi Alexandra 48 órával a választás előtt visszalépett, és támogatóit arra kérte, hogy „az állítólag független jelöltre szavazzon”. Ezt állapította meg a Választási Megfigyelő Szervezetek Európai Hálózata (ENEMO) is.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük