Magyarország. Fizetünk mint a katonatiszt

Orbán Viktor főtanácsadója elárulta: az Európai Bíróság döntése után sem változtat a kormány a migrációs politikáján

Elfogadta az Európai Bizottság a migrációs és menekültügyi paktum közös végrehajtási tervét, amely szerint miden tagországnak hat hónapon belül el kell készíteni egy tervet, hogyan kívánja ezt végrehajtani – erről a témáról beszélt a Hír TV Napi Aktuális című műsorában Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Bakondi elmondta, hogy mivel hazánk alapvetően nem fogadja el a migrációs paktumot, ezért nem valószínű, hogy nagy tempóban nekiállnának ennek az ütemtervnek.

A főtanácsadó kitért az Európai Bíróság által hazánkra kiszabott, példátlan mértékű bírsága is, amelynek szerinte nem volt véletlen az időzítése. Ez egy pénzügyi zsarolás – mondta Bakondi, aki részletek említése nélkül elmondta, hogy a kormányon belül készül az előterjesztés arról, hogy milyen lehetőségek vannak a válaszra.

Talán olyan megoldást kell keresnünk, ami az Európai Uniónak jobban fáj, mint nekünk

– fogalmazott a főtanácsadó.

Bakondi egyértelművé tette, hogy a magyar kormány nem változtat a migrációs politikáján, erre a mostani választás is felhatalmazást adott. A migrácót nem kezelni kell, hanem megállítani – nyomatékosította a kormány álláspontját.

A teljes beszélgetést itt nézheti meg: