Toca örülni fog. Hónap végéig még ötletelhetnek a miskolciak

Miskolc harmadik alkalommal indította útjára a részvételi költségvetés programját, amely lehetőséget teremt a városlakóknak, hogy közvetlenül beleszólhassanak a költségvetés egy részének felhasználásába. Az ötletek benyújtásának határidejét június 30-ig meghosszabbították, melyekről augusztus 1-től lehet majd szavazni.

A kezdeti kísérleti évek tapasztalatai alapján idén 15 millió helyett már 40 millió forintos keretösszegből gazdálkodhatnak a miskolciak a képviselőtestület döntése nyomán. Ez azt jelenti, hogy a lakosság javaslatai alapján dől el, mire fordítsák ezt az összeget a városban.

A javaslattétel június 30-ig tart, az ötleteket online a Tervezzük Miskolcot felületen vagy személyesen lehet benyújtani, bármely 16 év feletti miskolci lakos megteheti. A javaslatok három fő témakörbe sorolják, ezek a “Zöldülő Miskolc”, a “Közös tereink” és a “Támogató Miskolc”. Kovács Kamilla, a részvételi költségvetés referense elmondása alapján

eddig 65 javaslat érkezett, melyek többsége zöldítéssel, fásítással, parkosítással, játszóterek és árnyékolók kialakításával kapcsolatos. De jöttek javaslatok környezettudatos, napelemes közterületi megoldásokra, kerékpártárolók telepítésére, valamint köztéri művészeti ötletek megvalósítására is.

Miután lezárult a javaslattételi időszak, augusztus 1-jén kezdődik a szavazás, ahol a miskolci lakosok kiválaszthatják a megvalósításra szánt elképzeléseket a rendelkezésre álló 40 milliós keretből.