Skip to content

Itt az új polgi. Nő vagyok, színes bőrű, de még a hajam is kék, és…

Itt az új polgi. Nő vagyok, színes bőrű, de még a hajam is kék, és…

Nő vagyok, színes bőrű, de még a hajam is kék, és tetoválásom is van” – Pócsmegyeren 22 évig regnáló polgármestert győzött le Mwajas Kriszta

 

A kenyai származású nő mindössze egy szavazattal győzte le Németh Miklóst. Szerinte Pócsmegyeren nincs értelme a pártpolitikának.

Mwajas Krisztát június kilencedikén Pócsmegyer polgármesterévé választották. A nő Budapesten született, de kenyai származású. A Blikk beszámolója szerint ő az első színes bőrű női településvezető Magyarországon.

Mwajas Kriszta ráadásul egy 22 éve regnáló polgármestert, Németh Miklóst győzte le a választáson, mindössze egyetlen szavazattal. „Pont nőktől kaptam ilyen kérdéseket, hogy nő létemre miért akarok elindulni. Nekem meg ez eszembe sem jutott, ahogy azzal sem foglalkozom, hogy színes bőrű vagyok, de megjegyzéseket nem kaptam emiatt. Nem volt téma. Édesapám kenyai származású, de én Budapesten születtem. Mióta megválasztottak, kerestek a bőrszínem miatt újságírók, de szerintem az is teljesen normális, hogy kíváncsiak a származásomra. Sőt, mondok még valamit: nemcsak hogy nő vagyok, színes bőrű, de még a hajam is kék, és tetoválásom is van” – mesélte a Blikknek.

Facebook / Mwajas Kriszta

Mwajas Kriszta magára inkább tekint közösségi emberként, mint politikusként. Pócsmegyerre egyre többen költöznek ki, szerinte pedig a lakók rendkívül színes közösséget alkotnak, akik aktívan tesznek is a közösség építéséért, a település fejlesztéséért. Dolguk lesz bőven: az októbertől hivatalba lépő polgármester beszámolója szerint az utak borzalmas állapotban vannak, sok a földút, aszfalt alig van. Rossz a tömegközlekedés is, este nyolc után autó nélkül A-ból B-be eljutni szinte lehetetlen. „Beruházási stop van, a gazdaság nehéz helyzetben van, kevés a pénz, de én azt gondolom, hogy egy kis utánajárással, az országgyűlési képviselő segítségével talán lehet előre haladni, ha sikerül olyan fejlesztéseket létrehozni, amelyekre a településnek tényleg szüksége van” – mondta.

Itt nem is nagyon van helye a pártoknak, pártpolitikának. Értelme sincs

– magyarázta. „Itt annak van helye, aki segít talpon tartani a települést. Most a közösségek korát éljük. Muszáj használnunk azt a sok jó szakembert, aki itt él. Ha ez létrejön, akkor tudunk fejlesztéseket csinálni. Persze ehhez nagyon nagy szükségünk van pályázatokra és jövőbeni lehetséges befektetésekre, amik a település természeti értékeivel összhangban vannak.” Mwajas Kriszta azt mondta, fel fogja venni a kapcsolatot Vitályos Eszterrel, a térség kormánypárti képviselőjével.

Címlapképünk archív, illusztráció.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



6 Comments

  1. Névtelen
    2024.06.26. 09:26

    Történelmet írtak vele a

    • Névtelen
      2024.06.26. 09:44

      végrehajtották a tetteiket, deformációikat, erkölcstelenségeiket szerepeikkel együtt.

    • Névtelen
      2024.06.26. 09:46

      Rossz helyre írtam, a természeti népek sorsát

  2. Névtelen
    2024.06.26. 09:43

    Van már itt épp elég cigó, kellett még egy.

  3. Névtelen
    2024.06.27. 19:01

    Faramuci helyzet ez, hogy az Iker torony népei, mint az űrpókok kedvesnek hívják a párjukat,

    • Névtelen
      2024.06.27. 19:55

      …szaporodnak, ők a jövő családjai az emberek megáldozásával érzékenyítés néven, emberré válásuk érdekében az összes szörnyével Babylonnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük