Bukta Mária buktája

A függetlenként induló Bukta Mária 2014-től 2019-ig volt a település polgármestere, vagyis ő vezette a falut, amikor pályáztak a sportpálya felújításra. 2019 óta a szintén független Jakab Gábor áll a település élén.

Bukta Máriával szemben most az ügyészség

felfüggesztett szabadságvesztés és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

A bűncselekmény elkövetésében részt vevő bűnsegédek esetében a vádhatóság az eljárás feltételes ügyészi felfüggesztéséről hozott határozatot.

Háló nélküli kapuk, nyakig érő gaz

Ottjártunkkor 2023 decemberében vállig érő gaz, háló nélküli kapuk fogadtak a helyszínen. A futópályát csak nagy nehezen, többszöri keresés után találtuk meg, ám csupán egy rövid, gazzal benőtt szakasz árulkodott arról, hogy mi volt egykor az eredeti funkciója.

Nem azt a benyomást keltette a sportpálya, hogy rendszeres használatban van, vagy egyáltalán lehetne bármiféle sportot űzni a területen. Hacsak a bújócskázást nem számítjuk annak, arra ugyanis kiválóan alkalmas a méteres gaz.

Cikkünk megjelenése előtt kerestük Mezőszemere polgármesterét és a kivitelezésért felelős céget, a Bódi Művek Kft.-t is, hogy megismerjük álláspontjukat az ügyről.

Jakab Gábor, a települést 2019 óta vezető polgármester nem akart nyilatkozni, ugyanis „nyugalmat kíván a falunak”, ez az ügy pedig szerinte ennek ellenkezőjét teszi, megzavarja a lakosok nyugalmát. Az Átlátszó értesülései szerint ugyanakkor az önkormányzat álláspontja szerint a kivitelező cég, a Bódi Művek Kft. hibájából maradt el a projekt megvalósítása, a cég nem tett eleget szerződéses kötelezettségének.

Fideszes önkormányzati képviselő lett a kivitelezőből

Az Opten cégadatbázisa szerint a Bódi Művek Kft. ügyvezetője Bódi Zsolt, aki 57 százalékos tulajdonosa a cégnek. Emellett pedig 2019 óta politikusként is tevékenykedik. Az egri önkormányzati képviselő korábban a Fidesz-KDNP színeiben politizált, idén június 9-én azonban már nem fideszes jelöltként indult, hanem függetlenként, és ismét megválasztották képviselőnek.

Bódi Zsolt az Átlátszónak tavaly decemberben elmondta: álláspontja szerint füvesítésre előkészített állapotban adták át a sportpályát. Ezeket a munkálatokat egy 2018-as megállapodás szerint 2019 tavaszán kellett volna elvégezniük, ugyanis az önkormányzat nem rendelkezett kiépített locsoló berendezéssel, így várni kellett a fűmagok elvetésével.

2020-ban kereste meg cégét az új polgármester, ekkor azonban az egy-másfél méter magas gaz gátolta a munkálatok elvégzését, többszöri egyeztetés után sem sikerült vethető állapotba hozni a területet.