A választók megüzenték, hogy szerintük nincs szükség az LMP-re

„A választók megüzenték, hogy szerintük nincs szükség a pártra. Kimondhatjuk, hogy az LMP térdre rogyott, és akkor veszítette el szinte teljes társadalmi támogatottságát, amikor a legnagyobb szükség lenne egy cselekvőképes zöld pártra Magyarországon” – mondta a pénteken megjelent Magyar Hang hetilapnak adott interjújában Keresztes László Lóránt, az LMP országgyűlési képviselője.

Az interjúban arról kérdezték, hogy valóban lenyomta-e azokat a fekvőket, amikről posztolt Facebook-oldalán. Itt került elő, hogy lassan több fekvőtámaszt csinál, mint ahány szavazója van az LMP-nek. Keresztes annyit mondott: „egy év alatt több fekvőtámaszt szoktam csinálni, az biztos”.

Az országgyűlési képviselő szerint ott hibáztak, hogy nem konkrét ügyek mentén politizáltak – ahogy azt elkezdték 2022 után –, hanem elkezdtek a Momentummal és más ellenzéki pártokkal csatározni, más pártokkal pedig látványosan alkudozni. Sokszor úgy érezte, hogy Ungár Péter csak „játékszernek” tekinti az LMP-t, „miközben maga sem tudja, merre van az előre”. Keresztes megdöbbentőnek tartja, hogy a 0,87 százalékos eredmény után a két társelnök, Schmuck Erzsébet és Ungár Péter semmi érdemit nem reagált. Szerinte a mostani elnökség

„nemcsak hogy még hivatalban van, de sem a párt belső fórumain, sem a külső nyilvánosság előtt nem értékelte a saját felelősségét”.

Bízik benne, hogy a nyári tisztújításon lesz majd valaki, aki visszafordítja az LMP-t a helyes pályára. Az LMP-ből azért nem lép ki, mert szerint „még mindig itt van a legtöbb tisztességes és felkészült ember, akik a zöld ügyekért küzdenek”. De nem tartja kizártnak, hogy rövid úton kizárják majd a pártból. Hozzátette: nem gondolja, hogy a párt Vitézy Dávid jelölése miatt közel került volna a Fideszhez, ha ez így lenne, akkor rég kilépett volna. Vitézyre ő is szívesen szavazott volna, de párttagként átláthatatlannak tartja azt a folyamatot, ahogy a volt államtitkárt kiválasztották.

Fotó. Az LMP közeli portál