Skip to content

Le Pen pártjának biztonsági tanácsadója egy orosz kém

Le Pen pártjának biztonsági tanácsadója egy orosz kém

A 34 éves Tamara Volohova korábban modellkedett is.

Össztűz alá került a Marine Le Pen vezette Nemzeti Tömörülés, ugyanis a párt biztonsági tanácsadója egy állítólagos orosz ügynök, aki korábban modellkedett is – írja a The Telegraph.

A brit lap szerint a 34 éves Tamara Volohova azzal hozta kellemetlen helyzetbe a jobboldali pártot, hogy azt ígérte, ha kormányra kerülnek, megtiltja a kettős állampolgársággal rendelkezőknek, hogy kulcspozíciókat töltsenek be.

Volohova 2020-ban lett francia állampolgár, és a francia hírszerző szolgálat jelentése szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök ügynökeként dolgozik. Gabriel Attal, Franciaország hivatalban lévő miniszterelnöke egy televíziós vitában arról beszélt, hogy Volohováról kiderült, titkos tárgyalásokon vett részt, ahol bizalmas információkhoz juthatott az ukrajnai háborúról.

A közelmúltban Le Pen egy olyan törvényjavaslattal állt elő, amely megakadályozná, hogy a kettős állampolgárok közszolgálati, vállalati vagy közigazgatási munkakörökben dolgozhassanak. Gérald Darmanin francia belügyminiszter szerint a törvényjavaslat megosztja a francia nemzetet és diszkriminatív.

Le Pent, aki 2017-ben személyesen látogatta meg Oroszországban Vlagyimir Putyint, már egy ideje azzal vádolják, hogy túlságosan is jó viszonyt ápol az orosz elnökkel.

De ki az a Tamara Volohova? 34 évesen, Ukrajnában született, 17 évesen Oroszországba emigrált, majd a kelet-franciaországi Strasbourgban tanult kommunikációt, 2016-ban francia állampolgár lett. 2013-ban csatlakozott a Nemzeti Fronthoz (az RN elődje), majd 2022-ben indult a parlamenti választásokon egy strasbourgi választókerületben, a szavazatok mindössze 6,5%-át szerezve meg.

2019-ben a francia belső hírszerző szolgálat (DGSI) nyomozást indított négy RN politikus ellen, köztük Volohova ellen, akiket azzal gyanúsítottak, hogy orosz befolyás ügynökei voltak. Az RN-nek mindig is legalább kétértelmű álláspontja volt Oroszországgal szemben, sőt korábban még hitelt is kapott egy orosz kapcsolatokkal rendelkező banktól. Amióta Oroszország 2022-ben megtámadta Ukrajnát, az RN nagyon visszafogott álláspontot képvisel Oroszországgal kapcsolatban.

A Volohova-ügy annál is fontosabb, mivel Bardella és RN hatalomra jutásuk esetén törvényhozni kívánják a „talajhoz való jog” eltörlését, amely kimondja: „A Franciaországban született gyermek francia, ha legalább egyik szülője ott született.” 1889 óta szerepel a francia jogban.

Érdekesség, hogy Bardella maga is olasz és algériai bevándorló családból származik, Attal pedig egy Tel-Avivban született algériai származású zsidó fia, valamint orosz és görög családból származó anya, a jelenlegi kormányfőt ortodox kereszténynek keresztelték el.

A TF1-ről szóló keddi vita megmutatta, hogy a június 30-i és július 7-i szavazáson egymással versengő három blokk, az RN, az Új Népfront (NFP, a baloldali szövetség, amelyben az LFI a legjobban reprezentált párt) és az Ensemble között szembetűnő összeférhetetlenség. .

Jelenleg a közvélemény-kutatások 35-37%-os szavazási szándékot jeleznek az RN-re, 28-30%-ra az NFP-re és 19-21%-ra az Ensemble-re a szavazás első fordulójában. Az előrejelzések szerint az RN kapja meg a legtöbb képviselőt a második fordulóban, de kevesebbet, mint a többség, az 577 országgyűlési mandátumból 289.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



2 Comments

  1. Névtelen
    2024.06.28. 10:52

    https://uploads.disquscdn.com/images/888bdd4cd2852da6b16ef2d8cb92d78fb69088f7f89d1f607a65048bb2c5eb41.jpg?w=800&h=699

  2. Névtelen
    2024.06.30. 11:09

    Én attól tartok, hogy annak lenne hírértéke, ha egyszer felvennének valakit Le Pen pártjába, aki NEM orosz kém…

    1
    1

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük