Skip to content

Libanoni születésű rektor kerül a Műegyetem élére

Libanoni születésű rektor kerül a Műegyetem élére

Az egyetemet ezentúl Charaf Hassan korábbi dékán vezeti.

A kilencvenes években Magyarországon diplomát szerző Charaf Hassan lett a Műegyetem új rektora. A Villamosmérnöki és Informatikai Kar korábbi dékánja, az egyetemi modellváltás híve, ezért valószínűleg megkezdődik a Műegyetem alapítványi tulajdonba adásának előkészítése.

Az előző rektor, Czigány Tibor azért nem indult újra a posztért, mert a kormány kivéreztette az egyetemet, amely eddig keményen ellenállt az alapítványosodásnak. A kormány terve bejött, bedarálták az eddig a függetlenségüket őrző műegyetemieket.

A rektori posztért ketten indultak, a szenátus nagy többséggel Charaf Hassant támogatta, tőle várják, hogy véget érjenek a szűk esztendők. Az új rektor beiktatásán részt vett Hankó Balázs, a kulturális és innovációs tárca új vezetője is.

A libanoni születésű Charaf Hassan 1992-ben a Műegyetemen szerzett diplomát, 2016-ban lett tanszékvezető, 2019-től kari dékán.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük