Skip to content

Rogán tárcája egy rúdtáncos egyesületet pénzel

Rogán tárcája egy rúdtáncos egyesületet pénzel

Rogán tárcája egy rúdtáncos egyesületet pénzel, és az is, mennyiért bérel lakást az állam a kormányszóvivőnek

 

Vitályos Eszter lakásbérlésének költsége mellett a Rogán-féle tárca szerződéseiből kiderül, hogy Orbán Viktor levélben köszöntötte az uniós laptopprogramban részt vevő diákok szüleit, és az is, mennyi közpénzzel támogattak egy rúdtáncegyesületet.

Közzétette a kormány a Rogán Antal  vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda április–május havi szerződéseit, és ezek között sok érdekes tétel is van. Mint azt Telex is kiszúrta már, négymillió forint szponzortámogatást kapott a tárcától az idei évre a Dollhouse Sportegyesület, amely egy rúdtáncegyesület.

listában akad még másik 11, a minisztérium által kisebb-nagyobb, de egyenként 5 millió forint alatti összegekkel támogatott egyesület, alapítvány, civil szervezet. Van köztük tömegsport-egyesület, amely közösségi tér felújítására kapott pénzt, továbbá egy labdarúgó-akadémia, oktatási alapítvány és például a Honvédségi Nyugdíjas Klubok Országos Egyesülete is.

A szerződéslista másik része nem támogatási, hanem más típusú szerződésekről szól. Így például egy lakásbérleti szerződésről, amely szerint a Rogán-féle minisztérium április óta havi bruttó 470 ezer forintért bérel lakást az akkortól – a főpolgármesteri posztért indulni kívánt, de végül visszalépett Szentkirályi Alexandra helyett – kormányszóvivőnek kinevezett Vitályos Eszter számára Budapesten.

De a listából az is kiderül, hogy a tárca az iskolafenntartó Klebelsberg Központtal is szerződött, hogy eljuttassa Orbán Viktor miniszterelnök „tájékoztató levelét” azokhoz a szülőkhöz, akiknek a gyereke – amúgy uniós pénzből – laptopot kapott oktatási célra. Maga az „eljuttatás” ingyen volt, de a levél kinyomtatása már aligha, viszont ez a most közzétett listában nem látható.

Amúgy a laptopprogram egy többéves projekt, és korábban már volt belőle baj, hogy a 2022-es parlamenti választást megelőzően, a kampányra időzítve osztogatták őket, ráadásul ezeket az átadó alkalmakat a kormány és a Fidesz melletti kampányolásra használták fel az átadón részt vevő kormánypárti politikusok – például Vitályos Eszter:



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



2 Comments

  1. Névtelen
    2024.07.02. 09:03

    szigorúan a keresztény konzervatív erkölcsi normák jegyében…. ilyen névvel, hogy „dollhouse”….. ahaaam…. (baszki, még csak a látszatra se adnak!)

  2. Névtelen
    2024.07.02. 09:04

    https://a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fi.pinimg.com%2Foriginals%2F14%2Fa4%2F3b%2F14a43b96626631f6f70a31043d6937c8.gif&key=To1nfHqjkudiHzNf1VXLbA&w=800&h=498

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük