Bors számolt be róla, hogy a helyiek beszámolói szerint az események a következőképpen alakulhattak: A 49 éves helyi férfi, aki gyakran járt erre úszni, ezúttal magával vitte 17 éves unokaöccsét, Dávidot és annak 16 éves barátnőjét, Evelint. A délután eleinte gondtalanul telt, a fiatalok élvezték a napfényt és a víz közelségét. A tragikus eseménysorozat akkor kezdődött, amikor a nagybácsi a vízbe ugrott, de nem bukkant fel többé.

Ezen a ponton a két fiatal, Dávid és Evelin, heroikus, bár végzetesnek bizonyuló döntést hoztak. Látva, hogy szerettük bajba került, habozás nélkül a segítségére siettek. Ledobták ruháikat és a vízbe vetették magukat, hogy megmentsék a fuldokló férfit. Sajnos a Tisza erős sodrása mindhármukat elragadta, és egyikük sem tért vissza a felszínre.

A mentési munkálatok azonnal megkezdődtek, amint a családtagok jelezték, hogy szeretteik nem tértek haza. Lehoczki László, a Spider Mentőcsoport vezetője részletesen beszámolt a keresés folyamatáról. A Legott Mentőcsoport a szárazföldön kezdte meg a kutatást, míg Lászlóék csapata vízre szállt. A keresés egész éjszaka és másnap is folytatódott, miközben a családtagok, barátok és az egész közösség reménykedve várta a híreket.