Veres Pál helyreteszi Garantálom Jánost
Érdekes népi megfigyelés, hogy amikor Kiss János országgyűlési képviselő előkerül, akkor általában valótlanságokat állít a Diósgyőri vár kapcsán. Így történt ez most is, ilyen értelemben tehát nem okozott csalódást a várfejlesztés egykori miniszterelnöki biztosa.
Kiss János (akiről nagyon régen hallhattak már a választói) most többek között azt nyilatkozta, hogy a városvezetés minden ok nélkül egy évre leállította a Diósgyőri vár építését. Amennyiben Kiss János elolvasta volna az éveken át neki küldött leveleinket, vagy esetleg informálódott volna a szaktárcáknál, tudná, hogy a tornyok statikai állapota miatt kellett leállítani az építkezést. Ezt rajta kívül minden miskolci tudja, miután több igazságügyi szakértői vélemény is alátámasztotta, sőt a minisztérium is elismerte. Olyannyira, hogy tavaly konkrét ígéretet kaptunk a statikai megerősítéshez szükséges plusz forrásra is, idén áprilisban pedig pozitív eredménnyel zártuk a tárgyalásokat Lázár János miniszter úrral.
👉Kiss János, a vár fejlesztésével megbízott miniszterelnöki biztosként 2021-ben arra nem vette a fáradtságot, hogy válaszoljon a neki írt leveleinkre, semmilyen módon nem segítette a munkánkat, semmit sem tett azért, hogy a miskolciak vára megkapja a tornyok megerősítéséhez szükséges 2 milliárd forintos plusz támogatást. Pedig mi már annak is örültünk volna, ha nem gördít akadályokat a szakmai munka elé, vagy éppen nem nyilatkozik úgy, hogy előtte nem tájékozódik.
❗De nézzük a tényeket: a Diósgyőri vár továbbépítését magam rendeltem el, a meglévő keretösszeg terhére, átcsoportosítással, számítva arra, hogy Miskolc megkapja a szükséges plusz forrást, mivel Kiss Jánostól semmilyen segítség nem érkezett. Kollégáimmal minisztériumról minisztériumra jártunk, aminek az lett az eredménye, hogy tavaly novemberben Lázár János miniszter jogosnak ítélte a plusz forrásigényünket, és ígéretet tett arra, hogy megkapja rá a pénzt a város. Amíg azonban ez nem érkezik, addig is mennünk kellett előre, hogy ne romoljon tovább a vár állapota. Azért kértem meg a kivitelezőt a munka folytatására, hogy Diósgyőr vára ne maradhasson torzó. Mert felelősséggel tartozunk Miskolc értékeiért.
Ha kell, százszor elmondom Kiss Jánosnak a történetet, szívesen megírom neki levélben is, bár a tapasztalatok szerint azt úgysem olvassa el.
Azt is felajánlom neki, hogy mielőtt nyilatkozna a várról, hívjon fel, segítek neki képbe kerülni. De ha az én segítségemet nem fogadja el, akkor az illetékes minisztériumnál is hiteles információkhoz juthat – ugyanazokhoz, amit tőlem is kapna.
Szívesen.