Skip to content

Szexuálisan zaklatott Magyarországon egy 18 éves fiút az orosz ortodox főpap

Szexuálisan zaklatott Magyarországon egy 18 éves fiút az orosz ortodox főpap

Szexuálisan zaklatott Magyarországon egy 18 éves fiút Hilarion metropolita

Egy orosz lap szerint Kirill pátriárka Magyarországon élő jobbkezét valójában a szexuális visszaélései miatt száműzték ide.

Szexuálisan zaklatott egy 18 éves fiút Hilarion orosz ortodox metropolita (Kirill pátriárka egykori jobbkeze), aki később megszökött tőle – írja a Novaja Gazeta. A független orosz lap hosszú cikket szentelt a ma már Magyarországon élő orosz egyházi méltóság magyarországi viselt dolgainak.

A történetet a lap egy érdekes felhívással nyitja: még márciusban jelent meg Andrej Kurajev ortodox teológusnak egy kiáltványa a Telegramon, amiben Hilarion metropolita megmentésére szólított fel. Bár Orbán Viktor magyar miniszterelnök barátja a metropolitának, ő sem mindenható és olyan botrány van készülőben, amitől Gurij Salimov püspöknek is Párizstól egészen az orosz Távol-Keleten található Magadanig kellett futnia – idézi a lap a teológust. Ezzel Kurajev arra utalt, hogy hasonló szexbotrányba keveredhetett a magyarországi ortodox egyházmegye kormányzójaként szolgáló Hilarion metropolita, mint Salimov püspök, akinek szintén zaklatási vádak miatt kellett sürgősen elhagynia az ezredfordulón franciaországi állomáshelyét.

A kiáltvány megjelenését követően, április elején írta meg a magyar sajtó, hogy egy Georgij Szuzuki nevű orosz-japán férfi a magyarországi ortodox egyházmegye budapesti épületéből nagy mennyiségű készpénzt és más értékeket lopott el. Szuzukit a lopásért még mindig keresi a rendőrség.

Csakhogy az orosz lap szerint Szuzuki nem csak arra járt egészen véletlenül, hanem sokáig Hilarion metropolita személyi szolgálója volt. Erről a Gazeta több fotót is közölt, amin jól látható a Hilariont a főpapi tevékenységében segítő, illetve a magánprogramjaira elkísérő fiatalember (más kérdés, hogy a templom honlapjáról azóta eltűntek a fotói).

A Novaja Gazeta most felvette a kapcsolatot Georgij Szuzukival, aki – mint kiderült – Japánban tartózkodik, és aki a lapnak nyilatkozva szexuális zaklatással vádolta meg a metropolitát. Reagált a lap kérdéseire Hilarion is, aki szerint a fiút az anyja bujtotta fel arra, hogy megpróbálja őt megzsarolni.

Hogy lett a pátriárka jobbkezéből száműzött Hilarion metropolita?https://hvg.hu/itthon/20240705_novaja-gazeta-hilarion-metropolita-szexualis-zaklatas-magyarorszag#rss



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



5 Comments

  1. Névtelen
    2024.07.07. 09:22

    baloldalon Hókuszpók jobboldalon Baphomet

    1
    1
  2. idézet
    2024.07.07. 09:34

    Ha biztosak benne, h a harmadik legnagyobb frakció lesznek, akkor egyrészt Le Pen le van zsírozva, másrészt akkor ez valóban Putyin kis társasága lesz, Orbán ugyanis nem képes erre önmaga, es pénze sincs erre. Putyin EU díszpintyének szerepére viszont ő a tokeletes báb. Elég aljas, elég éhes, es két éve hűségesen szolgálja Putyint az EU ellen. Az EU toketlen, de gazdasági erejét nem szabad lebecsülni, ott ugyanis hatalmas kárt okoztak eddig is Putyinnak, aki nem véletlenül ideges, es nem véletlenül hazudja azt, hogy képes egyedül az egész EU ellen felvenni a gazdasági harcot. Mivel az EU nem harcteren akarja legyőzni Putyint, hanem gazdasági vonalon, ez nyilván tovább tart es kevésbé látványos.

    De ettől még hatalmas hiba lenne lebecsülni Európát. Más kérdés, hogy Magyarország ezzel a frakcióval végképp aláírja a saját halálos ítéletét Európában, de a főnöknek semmi se drága ha a saját ambíciói vannak a rulettasztalon.

    Európa legyőzi Putyint további néhány év alatt, Magyarország tartósan a pokolra jut ezért.

  3. idézet
    2024.07.07. 09:39

    ahogy Putyin már a hivatalos diplomáciai kölcsönös üdvözlés kábé negyedik mondatában megfenyegeti Orbánt, hogy a kereskedelem a két ország között 35%-kal csökkent, az egyrészt rögtön megadja az egész találkozó alaphangulatát (érdemes Szíjjas és a mellette ülő csicska falfehér arcát, testtartását szemeit nézni, ahogy elrejteni sem tudják, hogy belül konkrétan a visító frász zajlik mindkettőben), szóval a népnek szóló kötelező, udvariasnak látszó hazudozás mögött a jó reggelt kívánok Putyin részéről az az, hogy szét lesztek b@szva magyarkák.

    Gyönyörű non-verbális kommunikációs elemzés írható erről a néhány percről, miközben mind tudjuk, hogy a lényeg nem az élő közvetítésben, kamerák előtt hangzik el, hanem csukott ajtók mögött. Nem csak Magyarország fizet hatalmas árat ezért az aljasságért, de Orbánék maguk is.

    Mordorban nincs kímélet. Orbán mosolyogni is alig mer, ha figyeled, még attól is retteg, mit fog szólni a Gazdi. A szemébe sem mer nézni, Putyin pedig egykedvűen nézegeti a cipőjét, miközben osztja a magyar miniszterelnököt.

  4. idézet
    2024.07.07. 09:39

    1. „egyre fogynak azok az országok, amelyek a konfliktus mindkét résztvevőjével tudnak tárgyalni, Európában Magyarország az egyetlen ilyen” – Magyarország az egyetlen pornószínésznő, aki vállalja egyszerre 4 férfival, vállalja lóval, zsiráffal, és és menyéttel is.

    Gratulálok ismét, hatalmas és valóságos a dicsőség, Főnök.

    2. Nemhogy nem tárgyalhatsz az EU soros elnökeként, de kifejezett kötelességed lenne megszüntetni minden diplomáciai kapcsolatot Oroszországgal, hiszen jelenleg ez az EU legfőbb iránya az oroszországi helyzet kapcsán.

    3. Zseniális nézni, ahogy Putyin pontosan ugyanúgy ferdíti a tényeket, ahogy Orbán szokta, csak most Orbán kárára. Szerinte hozzá eljött az EU vezetője tárgyalni, mert az ő agyhalott parasztjai ezt akarják hallani 🙂 A felcsúti Sandokan meg remegve áll mellette, hogy íííí, bazze, tényleg mindent be kell vállalni, amit a Gazdi parancsol. Seggbe-szájba, arcra, pisi-kaki, amit a tisztelt szponzor parancsol :D:D

  5. Névtelen
    2024.07.07. 10:02

    https://img.hvg.hu/Img/b2dea50fcee14f6eb810034566fbfb2e/4a90daba-8904-43c6-bb43-2a5276e7f37c.jpg
    azért ennyire ne siessetek putyin patkányai!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük