Tovább nyomják a bullshitet a bukott miskolci vezetők

 

Évtizedek óta részét képezi a miskolci látképnek, van, aki gyűlöli, van, aki kifejezetten szereti. De igazából nincs gazdája és a főépítész elgondolkodott rajta, hogy akár le is szedhetnék a háztetőről. Erről a lakosság véleményét is megkérdezi.

Miskolc nagyon szép környéken található, de sajnos a civilizáció, a városiasodás sokat rontott az összképen. A panelrengetegek megjelenése a lakásproblémákat nagyrészt megoldotta (akár így, akár úgy), de a városképen sokat rontott. Aztán a ’70-es és ’80-as években a magas (többnyire panel)házak oldalán és tetején több helyen is megjelentek különböző reklámfeliratok, ez alól Miskolc sem volt kivétel.

A leggyakoribb a CASCO, az OTP és a TOTÓ voltak, ám kicsit később például még a Westel is többször helyet követelt magának. Aztán az óriásplakátok elterjedésével az épületek tetején már egyre kevésbé jelentek meg a nagyméretű feliratok. Amiket viszont egyszer feltettek, igen gyakran évtizedekig ott is maradtak, ilyen a CASCO felirat is.

Szunyogh László főépítész elmerengett a Casco-neonról és társairól, egy videóban pedig az esetleges jövőjükről kérdezi a helyi lakosságot, hogy eltűnjön-e a felirat, vagy sem. “Mi legyen a feleslegessé vált, ma már gazdátlan, ám talán emlékezetessé és kedvessé vált régi reklám-feliratokkal? Mint például a Malomszög utcai “Casco”, és még sorolhatnánk…” – írta kommentárjában Szunyogh László főépítész.