Skip to content

Zivatar, felhőszakadás, meleg – mindenre figyelmeztetést adtak ki

Zivatar, felhőszakadás, meleg – mindenre figyelmeztetést adtak ki

Magas középhőmérséklet miatt ráadásul narancs figyelmeztetést.

Az erőteljesebb nappali gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütés valószínű, majd estére a gomolyok összeesnek, kiderül az ég. Záporok, zivatarok elszórtan, nagyobb számban a Duna vonalától keletre alakulnak ki, helyenként felhőszakadás is lehet.

HungaroMet zivatar és felhőszakadás miatt egyes fokozatú, citromsárga figyelmeztetést adott ki, magas középhőmérséklet miatt pedig kettes fokozatú, narancssárga figyelmeztetést. Zivatarveszélyre figyelmeztetnek Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Felhőszakadás lehet Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyében.

Citromsárga figyelmeztetés van érvényben magas középhőmérséklet miatt Pest, Fejér, Heves, Somogy és Szabolcs-Szatmár-Beregben, illetve narancssárga figyelmeztetést adtak ki Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyére.

Az északias irányú szelet helyenként élénk lökések kísérhetik, zivatarokhoz viszont erős, viharos lökések is társulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 30 és 37 fok között várható, de északnyugaton 30 fok alatt maradhat a



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük