Skip to content

Bezzeg Debrecen. Bezárja debreceni bázisát ősszel a Wizz Air

Bezzeg Debrecen. Bezárja debreceni bázisát ősszel a Wizz Air

A diszkont légitársaság Budapestre helyezi át egyetlen eddig a debreceni repülőtéren állomásozó repülőgépét a nyári menetrend végével, de továbbra is üzemeltet majd járatokat a városba.

Fotó. Archív

A repülőgépet 2024.október 27-én telepíti át budapesti bázisára Debrecenből a Wizz Air, a légitársaság közleménye hangsúlyozza, hogy a változás a nyári menetrendet nem érinti.

Az utasoknak Debrecenből továbbra is elérhetőek lesznek a légitársaság járatai Burgaszba, Lárnakába, Londonba és Rómába.

A Wizz Air továbbra is elkötelezett a magyar utasok kiszolgálása és a magyar piac fejlesztése mellett.

Ennek érdekében konszolidálja működését a Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a repülőgép áttelepítésével hosszú távon lesz képes növelni forgalmát és a járatok számát.

Fotó: Miskolczi János/Debrecen Airport

A jelenleg Debrecenben szolgálatot teljesítő repülőgép Magyarországon marad: a legmodernebb technológiákkal megalkotott Airbus A321neo továbbra is támogatja a légitársaságot abban, hogy Magyarországról megfizethető áron, minél zökkenőmentesebben repítse el az utasokat több mint 30 ország közel 70 úti céljára.

A munkahelyek megőrzése és a folyamatos fejlődési lehetőség érdekében a Wizz Air minden érintett kollégájának alternatív állásokat ajánlott fel magyarországi, európai és Európán kívüli bázisain.

Az érintett utasokat a légitársaság hamarosan közvetlenül emailen értesíti. A Wizz Air azt tanácsolja utasainak, akik közvetítőn vagy online utazási irodán keresztül foglalták jegyeiket, hogy forduljanak hozzájuk a járataikkal kapcsolatos legfrissebb információkért.

Reagált a debreceni repülőtér

 

A Debrecen Nemzetközi Repülőteret üzemeltető gazdasági társaság lapunkhoz eljuttatott közleményében sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a Wizz Air légijármű kapacitás kihívásai miatt ilyen döntést hozott.

 

A COVID időszakot követően a Debreceni Nemzetközi Repülőtér forgalma dinamikusan
növekszik, 2023-ban már ismételten átlépte a 300.000 fős utasforgalmat, melyet 2024-
ben 10% körüli növekedés jellemez.

 

„Köszönhetően Debrecen és régiójában tapasztalható gazdasági és turisztikai fejlesztéseknek. Annak érdekében, hogy ezt a növekedést fenntartsuk és megfeleljünk az utazóközönség elvárásainak a DIA Kft. – tulajdonosai támogatásával – megtesz minden szükséges lépést, hogy a korábban népszerű és jelentős töltöttséggel bíró járatait, mint Tel-Aviv, Eindhoven és további új úti célokat is indítson 2025 nyarától más légitársaságokkal együttműködésben” – teszi hozzáa közlés.

 

„Tovább folytatjuk a repülőtéren megkezdett infrastruktúra fejlesztéseket is, hogy a
visszatérő és új járatok utasai számára a legmagasabb komfortot biztosítsuk. A Debrecen Nemzetközi Repülőtér céljai változatlanok, a régió legjelentősebb regionális
repülőtere kíván lenni” – hangsúlyozták.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



6 Comments

  1. Névtelen
    2024.07.09. 16:04

    „Bezzeg Miskolc” Miskolcon pedig a májusi közgyűlésen javaslattételként új miskolci sportrepülőtér létesítésének kezdeményezését tárgyalták majd rá a júniusi közgyűlésen gyorsított eljárásban immár közgyűlési határozat is van új miskolci sportrepülőtér létesítéséről az M30 autópálya északi csomópont lehajtójának közelében és a sajó folyó folyásirányának baloldalán a 306-os főút által határolt területen amely területet kiemelt fejlesztési területté nyilvánították első körben második körben pedig kiemelt légi közlekedési területté nyilvánítottak az új területet gyorsított eljárásban amely mutatja a város határozott teljes körű elköteleződését új reptér iránt amely reményt adhat, hogy ha minden jól alakul akkor leghamarabb 2025 akár második felében visszatérhetnek a repülősök Miskolcra új miskolci sportrepülőtéren otthont találva. Első körben füves leszállópálya, második körben a terület mivel északi irányban bővíthető ezért betonkifutópálya szerepel az előterjesztésben a dolgok előre haladtával remélhetőleg többet és többet tudhatunk majd.

    3
    4
  2. Névtelen
    2024.07.09. 18:25

    Közben Miskolc retardált idiótái repülőtérre maszturbálnak.

    2
    5
    • Névtelen
      2024.07.10. 09:16

      Magadra ismertél.

    • TirhóDóra
      2024.07.10. 22:14

      Inkább a reptérre mint a retardáld zsoócchai tirhó fejedre. Dóra.

  3. Névtelen
    2024.07.09. 19:59

    „100 ilyen” repülőtér van az országban

    https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_rep%C3%BCl%C5%91tereinek_list%C3%A1ja

    Tompa Sándor repülőtér, Klementina

  4. Névtelen
    2024.07.10. 07:12

    Most kéne a Ryanairnek bejelentkeznie, hogy ők szívesen létrehoznak ott bázist ha már a Wizznek nem kell Debrecen mint bázis 🤣

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük