Skip to content

Egy volt olimpikont nyomtak agyon a téglák a hévízi szállodai balesetben

Egy volt olimpikont nyomtak agyon a téglák a hévízi szállodai balesetben

Sportál: Egy volt olimpikont nyomtak agyon a téglák a hévízi szállodai balesetben

 

A barcelonai olimpián ökölvívásban induló Petrovics János 52 éves volt.

Hétfőn leszakadt egy téglafal Hévízen, az Aqua Hotel felújítása közben, egy munkást pedig maga alá temetett, ő a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

Sportál beszámolója szerint az áldozat egy egykori bokszoló, Petrovics János.

A lap azt írja, hogy a mentők többször is próbálták újraéleszteni, megmenteni azonban már nem tudták. A keszthelyi rendőrkapitányság halált okozó, foglalkoztatás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt indított eljárást. Az ügyben a kormányhivatal munkavédelmi hatósági eljárást indított. Petrovics halálhírét a Magyar Olimpiai Bizottság is megerősítette.

Petrovics mindössze 52 éves volt, 12 éves kora óta bokszolt. Korábban három magyar bajnoki címet szerzett, ott volt az 1991-es világbajnokságon, az 1992-es olimpián pedig a hatvankilósok között a 17. helyet érte el.

A baleset körülményeiről egyelőre annyit tudni, hogy az egyik beltéri medence közelében bontottak falat a munkások. Petrovics velük dolgozott, ő a bontott fal másik oldalán volt, amikor a téglák rázuhantak. Kollégái odarohantak hozzá, hívták a hotel orvosát is.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük